Zašto se odlučiti na povećanje grudi ?

Razlozi za povećanje grudi

Brojne žene razmišljaju o povećanju grudi s estetskih i emocionalnih aspekata. Najčešće su osnovni razlozi: manjak samopouzdanja zbog malenih i nerazvijenih grudi, izražene asimetrije grudi, urođenih anomalija grudi, rekonstrukcija nakon odstranjenja dojke zbog karcinoma, te zbog želje za boljim izgledom. Također, vrlo često se za povećanje grudi odlučuju i žene  kojima je lijepa forma i punoća grudi nestala nakon poroda i dojenja, kako bi im se vratio izgled lijepih i punih grudi.

 

Dojka kao pojam ženstvenosti i seksualnosti je prolazila različite faze tokom razvoja društva sa različitim pogledima na “lijepu dojku”. Povećavanje grudi se ubraja u nešto manje, ali vrlo efikasne zahvate estetske hirurgije. Iako je riječ o tehnički relativno jednostavnom hirurškom zahvatu, povećanje dojki je operacija koja od estetskog hirurga traži smisao za oblikovanje i proporcije.

 

Prilikom odabira implantata hirurški tim posebnu pažnju posvećuje željama pacijentice, a nakon toga, oslanjajući se na svoje dugogodišnje iskustvo, bira optimalnu veličinu i oblik implantata.

Ako i Vi razmišljate o operaciji povećanja grudi, pročitajte navedena stanja i osjećaje koji mogu biti pokazatelj da ste dobar kandidat za ovu operaciju:

 

 • Dosta Vam je osjećaja nesigurnosti zbog malih grudi
 • Odjeća koja Vam odgovara oko bokova, često je mala na prsima
 • Ne osjećate se dobro u kupaćem kostimu ili u sportskom grudnjaku
 • Vaše grudi su se smanjile i opustile nakon jedne ili više trudnoća
 • Nagli gubitak težine promijenio je veličinu i oblik Vaših grudi
 • Jedna dojka Vam je primjetno manja od druge
 • Potrebna Vam je rekonstrukcija grudi nakon preventivnog odstranjivanja u svrhu sprječavanja pojave karcinoma

 

Povećanje grudi – implatanti

Povećanje grudi ugradnjom implantata je najpopularnija estetska operacija među ženama širom svijeta. Današnji modeli implantata nude daleko bolje rezultate nego prijašnji modeli. Silikonski implant je faktor koji može da promijeni neprijatan osećaj da se jedan dio tijela ne uklapa sa ostatkom.

 

Prilikom odabira implantata hirurški tim Centra za estetsku hirurgiju ,,Naša Mala klinika” posebnu pažnju posvećuje željama pacijentica, a nakon toga, oslanjajući se na svoje dugogodišnje iskustvo, bira optimalnu veličinu i oblik implantata. Ove osobine posebno dolaze do izražaja prilikom preoperativnog crteža i odabira implantata, kada treba dobro procijeniti veličinu i oblik implantata koji se ugrađuje.

 

U našem Centru možete zakazati besplatne konsultacije i besplatno određivanje veličine i oblika grudi uz pomoć eksternih Mentorovih size-ra. U mogućnosti ste da pomoću REVOLUCIONARNOG SISTEMA CRISALIX-a odaberete željenu veličinu, oblik, vrstu i mjesto postavljanja implantata, a uz pomoć specijalnih 3D naočala, u ogledalu možete vidjeti kako bi to izgledalo na Vašem tijelu.

 

Zakažite termin i isprobajte naš novitet potpuno BESPLATNO, a naši stručni hirurzi će obaviti zahvat kojim ćete sigurno biti zadovoljni.

 

Prednosti operacije povećanja grudi

 • Odabir optimalnih implantata za postizanje lijepih grudi punog volumena i prirodnog izgleda
 • Iskusni hirurzi sa smislom za umjetnost i oblikovanje
 • Najkvalitetnija usluga uz pristupačne cijene
 • Brz oporavak

Povećajte grudi ugradnjom implantata najboljih svjetskih proizvođača i izgledajte onako kako ste oduvijek željeli!

 

Kutak za radoznale

Ako niste znali, grudi nije moguće povećati prirodnim putem mada postoje razni gelovi, kreme i dodaci prehrani koji mogu imati određeni utjecaj na bolji izgled grudi.

Ono što djelomično djeluje su određene vježbe za prsne mišiće od kojih grudi očvrsnu (one zapravo ne mogu očvrsnuti jer nisu mišić, ali tkivo ispod njih može). Neke teorije prirodnog povećanja grudi predlažu hladna tuširanja grudi što djelomično može pomoći, ali samo privremeno jer će od hladnoće koža otvrdnuti i bradavice će nabreknuti.

 

 

 • Objavljeno 21/04/2019
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...