blefaroplastika-txt6-900

Vratimo licu vedrinu i mladalački izgled zahvaljujući blefaroplastici

Veliki broj ljudi nije zadovoljan izgledom očnih kapaka, što zbog starenja što genetski. Danas je korekcija očnih kapaka jedan od najčešćih korekcija. Vedrinu i mladalački izgled zahvaljujući blefaroplastici sada možemo vratiti.

Prisutnoj blefaroplastici je sve više ustupljeno mjesto u hirurgiji, a to je vrsta operacije koja popravlja podočnjake i može uključivati uklanjanje suvišne kože, mišića i masti. Kako starite, očni se kapci istežu, a mišići koji ih podupiru slabe. Kao rezultat toga, višak masnoće može se sakupiti iznad i ispod vaših kapka, uzrokujući opuštene obrve, uvijene gornje kapke i vrećice ispod očiju.

Stariji izgled uzrokovan opuštenom kožom

Osim što izgledate starije, izrazito opuštena koža oko očiju može umanjiti bočni vid, posebno gornji i vanjski dio vidnog polja. Blefaroplastika može smanjiti ili ukloniti ove probleme s vidom i učiniti da se vaše oči doimaju mlađima i budnijima.
Da biste lakše odlučili da li je blefaroplastika za vas, saznajte što realno možete očekivati i istražite prednosti i rizike blefaroplastike.
Možete raditi blefaroplastiku ako su viseći kapci spriječili da se oči potpuno otvore ili povuku donje kapke. Uklanjanje suvišnog tkiva s gornjih kapka može poboljšati vaš vid. Blefaroplastika gornjeg i donjeg kapka može učiniti da vam se oči doimaju mlađima i budnijima.

Blefaroplastika može biti opcija ako imate:

  • Vrećaste ili viseće gornje kapke
  • Višak kože gornjih kapka koji ometa vaš periferni vid
  • Višak kože na donjim kapcima
  • Vrećice ispod očiju

Tokom prvog dana je preko gaze potrebno stavljati hladne obloge kako bi otok i modrilo koje se javlja bilo minimalno. Ordiniraju se antibiotici i analgetici po potrebi. Konci se odstranjuju 5. – 7. postoperativni dan, ostavljajući gotovo neprimjetan ožiljak. Otok i modrilo se povlače uglavnom u prvih 7 dana.

Hirurška intervencija kojom se kapci zatežu ima za cilj da očima i licu vrati vedrinu i mladalački izgled. Zategnuti kapci daju vizuelni utisak da smo budni, odmorni i dobro raspoloženi.

  • Objavljeno 09/06/2022
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...