Voda, đumbir i limun: karakteristike napitka koji vrši detoksikaciju organizma

Voda, đumbir i limun je vrlo zdrav napitak: Ovaj napitak ubrzava probavu, čisti organizam i, ako je u kombinaciji s uravnoteženom prehranom, on također pomaže da izgubite težinu. Također je bogata vitaminima C i antioksidansima. Evo razloga da ga popijete.

Zašto piti vodu, đumbir i limun: karakteristike i koristi za organizam

Svi već znaju prednosti pitke vode s limunom ujutro, ali malo ljudi je doživjelo prednosti ovog napitka na temelju vode, đumbira i limuna: ako ga pijete vruće, on održava glad pod kontrolom i pomaže da izgubite težinu, posebno zahvaljujući đumbiru i njegov termički učinak, budući da aktivira metabolizam, pomaže da se spali mast. Zapravo, đumbir i limun zajedno promiču eliminaciju masti i toksina: oni su stoga odličan lijek za mršavljenje, u kombinaciji s uravnoteženoj prehrani i redovite fizičke aktivnosti. Oni također jačaju imunološki sistem i, zahvaljujući antioksidativnom sadržaju, čuvaju kožu mlađom i elastičnijim. Đumbir, posebno, također je korisan za promicanje probave, izbjegavanje stvaranja crijevnog plina, a također se koristi za ublažavanje simptoma prehlade i gripe, to radi kao prirodni analgetik i kontrolira glikemijske vrijednosti i loš kolesterol (LDL). To također zahvaljujući sinergiji s limunom, koji promiče detoksikaciju i pročišćavanje organizma, pročišćavanje krvi i poticanje diureza. Osim toga, limun je bogata C vitaminom; Stoga pomaže u liječenju sezonskih bolesti, pružajući antibakterijsko djelovanje protiv infekcija koje utiču na disajni sistem.

Ne zaboravite da je zima i koži treba posebna njega. Jedan od tretmana je i mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je nježna, bezbolna metoda bez rizika od alergija i ožiljaka, kojom možemo regulirati do kojeg stupnja i koliko agresivno želimo pristupiti tretmanu. Pomoću toka kristala aluminijevog oksida, nježno i bezbolno, na kontroliran način, odstranjujemo gornji sloj kože. Nakon ovog ciljanog uklanjanja mrtvih stanica, stimulira se snažan rast novih kožnih stanica u bazalnom sloju kože. Nove stanice potom migriraju u gornje slojeve, postupno obnavljajući oštećeno tkivo. Ovaj tretman pruža savršeno osvježenje i regeneraciju zrele kože, kao i značajno smanjenje bora, te koži vraća zdrav i njegovan izgled.

  • Objavljeno 14/01/2020
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...