Verica Mihajlović spremna za Svjetski izbor „Miss Earth 2023“ u Vijetnamu

Miss Earth BiH Verica Mihajlović vrijedno se spremala i radila na sebi. Tokom priprema korigovala je nos iz funkcionalnih i estetskih razloga.

Estetska operacija nosa može se povezati s funkcionalnošću, tako da se u jednom zahvatu rješavaju i estetsko i zdravstveno pitanje, odnosno devijacija septuma na šta se Mihajlovićeva odlučila. Cijeli proces podijelila je na društevnoj mreži Instagram gdje broji 60 hiljada pratitelja. Danas je prirodni izgled gotovo trend pa pacijentice rijetko kad dođu stručnjaku s nerealnim zahtjevima.

“Kao mala imala sam nezgodu tokom igre i cijelo djetinstvo sam imala problem sa disanjem. Ljekari su savjetovali korekciju nakon navršenih 18 godina. Unazad pola godine intenzivno sam tražila i raspitivala se gdje riješitisvoj problem, disati normalno i uraditi minimalne estetske korekcije. Moj izbor je pao na tim stručnjaka Naše male klinike. Oduševio me je profesionalni pristup, razgovor sa ljekarima i predivan ambijent klinike. Sada kada se pogledam jako sam sretna,za manje od mjesec dana imam nos o kakvom sam maštala i što je najvažnije normalno dišem što nisam mogla više od 10 godina”, izjavila je Verica Mihajlović Miss Earth BiH 2023.

Postoje neke stavke koje se moraju ispoštovati kod svake operacije, no nema jedinstvene metode kojom bi se korigovao svaki nos. Rinopastika i jeste jedan od najkompleksnijih zahvata u plastičnoj hirurgiji.

“Veliki je izazov nas kao stručnjaka raditi operativni zahvat kod osoba koje su izabrane za Miss ili se bave javnim, medijskim poslom. Operacija nosa korišćenjem ultrazvučne PIEZO tehnologije predstavlja izuzetno efikasnu, preciznu i bezbjednu hiruršku tehniku. Njene prednosti su višestruke, kako za hirurga, tako i za pacijenta. Piezo ili ultrazvučna rinoplastika predstavlja trenutno najnapredniju tehniku za minimalno traumatsko reoblikovanje nosnih kostiju. Ultrazvučni aparat je opremljen mnoštvom različitih nastavaka koji mogu da vrše precizno sječenje kostiju nosa, bez oštećenja okolne sluznice i mekih tkiva”, izjavio je plastični hirurg Adnan Zećo jedan od hirurga Naše male klinike.

Piezo rinoplastika nježnija je tehnika koja hirurgu omogućuje veću preciznost. Manje je oteklina i modrica, a neki pacijenti smatraju da gotovo da i nema modrica. Tehnika čekića može rezultirati određenim pucanjem kosti i nenamjernim prijelomima. To se izbjegava piezo tehnologijom. Također omogućuje oblikovanje na način koji nije moguć ni s finim alatima. Uz piezo metodu, ne radi se trauma za okolno meko tkivo ili kožu, pa su i oporavci kraći. Prosječan oporavak je već 7 dana, bez popratnih podljeva ili oteklina.

  • Objavljeno 13/09/2023
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...