“Vampirski tretman” sve vise popularniji kako kod slavnih tako i kod običnih ljudi-950

“Vampirski tretman” sve više popularniji kako kod slavnih tako i kod običnih ljudi

Slavna Kim Kardashian,  modna ljepotica Bar Refaeli i britanski glumac Rupert Everett samo su neki koji su se odlučili podvrgnuli tretmanu lica pod nazivom PRP, inače poznatijem kao “vampirsko dizanje lica”. Keira Maguire Bachelor jedna je od poznatih osoba koja koristi ovaj tretman za koji tvrdi da pomaže u liječenju neravne kože, bora, pa čak i strija.

Pa zašto je ovaj “Vampirski tretman” tako popularan”?

Kolagen igra ključnu ulogu u estetskom izgledu i zdravlju naše kože. PRP tretman pomaže proizvodnji kolagena i poboljšanju tonusa i elastičnosti kože te zbog toga ima izvanredne rezultate.

Šta je PRP tretman?

Platelet Rich Plasma terapija – Moć da se regenerira posjeduje naše tijelo i liječi tkivo na svakom dijelu naše kože. Svaki dan to čine naše matične ćelije tokom našeg života. PRP terapija koristi matične ćelije za podmlađivanje, poznata kao i tretman pomlađivanja spostvenom krvlju. Vodeći je zahvat koji koristi moć liječenja koju imaju trombociti i faktori rasta u vašoj krvi kako bi stimulirao reakciju matičnih stanica. Stvaranje novog kolagena i krvnih žila pomažu matične stanice, obnovu i poboljšanje oštećene kože te usporavaju i poništavaju znakove starenja.

Vampirski tretman-txt1

Zašto se naziva “Vampirski tretman”?

Prije samog tretmana specijalisti će, standardnom procedurom, izvaditi 10 do 20 ml vaše krvi. Bol koju ćete osjećati biti će minimalna i zanemariva, jednaka onoj koju osjećate pri klasičnom vađenju krvi. Nakon toga, doktor će posebnom tehnikom, odnosno centrifugom s velikim brojem okretaja, odvojiti plazmu od ostalih sastojaka vaše krvi. Zbog vađenja krvi i kako se sam tretman odvija upravo zahvaljući krvi i iz tog razloga taj naziv.

Iako je naziv malo strašan sam tok i oporavak sasvim su normalni, naime neposredno nakon tretmana moguća je pojava crvenila, natečenosti i minimalna bol na području koje se tretiralo, koje u pravilu nestaje kroz par sati, a u cijelosti za nekoliko dana. Većina pacijenata se odmah nakon tretmana vrati svojim uobičajenim aktivnostima.

Već u par sedmica nakon tretmana vidljivo je opće poboljšanje u vlažnosti, strukturi i tonusu kože. Nakon tri do šest sedmica počinje razvoj novog kolagena i krvnih žila, a u idućih tri do šest mjeseci dolazi do nestanka linija i bora te ispravka obujma. Učinci terapije mogu trajati do dvije godine, ovisno o osobi. Iako ima dugoročni učinak na kožu, treba mu određeno vrijeme da počne djelovati.

  • Objavljeno 16/06/2020
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...