Ugradnjom posebnih niti do zategnute kože – Radionica Aptos Niti

U subotu, 5. juna 2021. godine u Sarajevu u prostorijama klinike za estetsku hirurgiju “Naša mala klinika” održana je radionica “Lifting lica s Aptos nitima”.

Ovo je jedinstveni događaj na kojem je nekoliko najboljih ljekara iz Bosne i Hercegovine imalo priliku učiti i usavršavati tehnike rada iz oblasti estetske medicine i anti-aginga od priznatog stručnjaka, Dr. Sci. Med. Brankice Tepavčević.

Ljekari su bili u prilici da se upoznaju s proizvodima kompanije Aptos i da učestvuju u sprovođenju ove metode. Prednosti Aptos lifting niti je to sto su rezultati odmah vidljivi, istakla je doktorica Tepavčević, koja u svom radu već koristi ovu metodu i svoja iskustva je podijelila sa kolegama hirurzima.

Dr. sci. med. Brankica Tepavčević

Dr. sci. med. Brankica Tepavčević je specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije sa više od 20 godina radnog iskustva. Svoje iskustvo stekla je radom u državnim i privatnim ustanovama. Internacionalni je trener za aplikovanje lifting niti, stimulatora kolagena i hijaluronskih filera.

Aptos niti za lifting

Aptos niti za lifting kože popularna su metoda kojom se postiže revitalizacija i poboljšava kvalitet kože lica i tijela, bez operacije i ožiljaka. One postoje duže od dvije i po decenije, tokom kojih su se mijenjale i usavršavale. Ono što je ostalo nepromjenjeno jeste činjenica da su to najjače niti za nehirurški lifting kože lica i tijela koje se postavljaju minimalno invazivnom metodom i sa kratkim vremenom oporavka.

U širokoj paleti aptos niti postoje i one namjenjene revitalizaciji i podizanju kože raznih dijelova lica, kao i za korekciju sitnih linija i bora na licu. Te niti zadržavaju svoju elastičnost i oblik nakon umetanja, i u velikoj mjeri smanjuju izgled i formiranje dubokih bora na licu. Metoda je namjenjena i podizanju obrva koja je postala jako popularna i sve veći broj žena u BiH želi imati čuveni “cat eyes” ili “fox eyes”. Uticaj društvenih medija s izvrsnim profilima i velikim brojem pratitelja, zajedno s internetom i medijima životnog stila, ključni su pokretači kada je riječ o estetskim trendovima.

Ulaganja Naše male klinike

Naša mala klinika nastoji kontinuirano ulagati u stručno znanje svojih uposlenika i biti u trendu sa svjetskim novitetima u oblasti estetske, kao i plastično-rekonstruktivne hirurgije. Uz svakodnevne prakse, kao i česta inozemna učešća i edukacije, te praktične radionice usavršavaju stručno znanje, stiču iskustvo i pružaju najbolju moguću uslugu svojim pacijentima.

  • Objavljeno 10/07/2021
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...