U Sarajevu otvorena „Naša mala klinika“!

U Sarajevu otvorena „Naša mala klinika“!

Naša mala klinika je centar, koji je nastao iz ideje trojice doktora, suosnivača prim. mr. sc. Alije Aginčića, specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije, prim. dr. Alemka Čvorka, specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije i prim. Abdulaha Fazlića, specijaliste opće, plastične i rekonstruktivne hirurgije. Tu je počelo sa radom zanimljivo, ali i stručno osoblje po uzoru na humorističnu seriju istog imena, koju su scenaristi Branko Đurić Duro i Marko Pokorna smatrali interesantnom, te posudili naziv, koji je pravno – zakonski regulisan.

Trojicu spomenutih doktora krasi dugi niz godina rada u oblasti hirurgije, zavidne edukacije, te činjenica da su uprkos svemu tome ostali vjerni krajnjem cilju, to jeste zadovoljnom pacijentu. Zbog te pozitivne, iskonske namjere nastala je želja i ideja da se oformi „Naša mala klinika“, kao centar gdje bi se pružale kvalitetne usluge iz oblasti estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije uz pristupačne cijene.

Simpatični glumac Enis Bešlagić se pridružio ekipi centra ove klinike, kako je to znao i raditi u seriji Naša mala klinika, odradivši promotivni photosession, dajući posebnu anegdotalnu notu ovoj klinici.
Funkcionalnost poliklinike je jasna kada se uvidi da je dosljedna svome imenu, prava mala klinika u kojoj se nalaze: ambulanta–previjalište, operacioni blok, tehnička soba, ginekološko savjetovalište i zajedničke prostorije, a koja je opremljena medicinskim aparatima i hirurškom opremom, koja se danas koristi u svijetu, kao što se primjenjuje i savremena tehnologija za izvođenje estetskih zahvata.

Iako u opisu Naše male klinike stoji da se radi o centru za estetsku hirurgiju, klinika nudi mnogo više od toga, kao na primjer ginekološko savjetovalište i praćenje trudnoće, tretman proširenih vena i uklanjanje proširenih kapilara najsavremenijim metodama, te posjeduje i ultrazvučni aparat za ginekološku dijagnostiku, dijagnostiku dojke, abdominalnih organa, štitne žlijezde, kukova kod novorođenčadi, te color-dopler za pregled krvnih sudova. Transplantacija kose, te kompletan anti-aging program (botox, fileri i sl.) su još neke od usluga Naše male klinike.

Izvorni tekst možete pronaći na linku: https://www.ekskluziva.ba/u-sarajevu-otvorena-nasa-mala-klinika/17176

  • Objavljeno 01/01/2015
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...