beletero-naslovnica900

U posjeti plastični hirurg Mladen Duduković: O novim trendovima u oblasti estetike

Naša mala klinika vodeći je centar za estetsku hirurgiju u BiH a kontinuiranim usavršavanjem u oblasti anti-aging-a i neinvazivnih metoda pružaju svojim pacijentima kompletan ugođaj ljepote na jednom mjestu tako je 05.12.2020. Naša mala klinika zajedno sa Merz Aesthetics bila domaćin još jednog usavršavanja iz oblasti estetske medicine i anti-aging-a u Sarajevu. Gostujući edukator bio je Regionalni KOL Merz aesthetics, plastični hirurg Mladen Duduković, dr sc. mladi ljekari imali su priliku da usavrše svoje znanje i vještine rada sa hijaluronskim filerima, usvoje znanje o novim trendovima u oblasti estetike, a sve u cilju povećanja broja sretnih i zadovoljnih pacijenata.

Kroz praktičan rad na pacijentima ljekari su imali priliku steći bogato iskustvo manuelne vještine ubrizgavanja filera, smanjenja rizika za nastanak komplikacija te pružiti pacijentima individualan pristup tretmanu po fizionomiji njihovog lica što rezultira pomlađivanjem uz maksimalno prirodne rezultate.

Posjete Našoj maloj klinici

Posjetila nas je i poznata dizajnerica i kostimografkinja Narodnog pozorišta u Sarajevu Lena Samardžić koja je poželjela prirodan i diskretan rezultat pomlađivanja. Uz Belotero filere i naprednu CPM tehnologiju u rukama mladih stručnjaka i mentorstvom dr. Dudukovića ova želja se pretvorila u stvarnost.

Hijaluronska kiselina je nešto sasvim prirodno, ona se nalazi u našoj koži i našim zglobovima te je organizam prihvaća kao nešto svoje, a ne kao strano tijelo. Dok je botox nervni otrov, za koji se , iako se daje u malim dozama još uvijek ne znaju njegove dugotrajne posljedice, hijaluronska je prije 25 godine inicirana u Australiji tako da postoje mnoge studije o neškodljivosti, a također i bora koja je redovito punjena je ostala jednaka i nije se produbljivala. Sa sigurnošću možemo reći da hijaluronska čuva kožu. Botox-om se ne mogu riješavati bore između nosa i usta niti se može dobivati volumen u obrazima i mekanim tkivima kao što se može sa hijaluronskom. Filerima hijlauronske kiseline ne gubimo na mimici lica, znači ostaje naš izražaj, dok botox blokira mišić pa prema tome i ograničava mimiku lica.

Naš estetski centar

Naš centar je opremljen medicinskim aparatima i hirurškom opremom koja se danas koristi u svijetu, a za izvođenje plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih zahvata primjenjujemo savremenu tehnologiju. U Našoj maloj klinici nudimo kvalitetan spektar operativnih zahvata  tako da sve tretmane koje nudimo zapravo radimo po svjetskim standardima, jer briga o pacijentu je na prvom mjestu a to će potvrditi rad koji obavi naš plastični hirurg.

  • Objavljeno 11/12/2020
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...