U Našoj maloj klinici održana Masterclass radionica “Tehnike podmlađivanja sa Merz Aesthetics preparatima”

U subotu, 20.02.2021. godine u Sarajevu u prostorijama klinike za estetsku hirurgiju “Naša mala klinika” održana je masterclass radionica pod nazivom “Tehnike podmlađivanja sa Merz Aesthetics preparatima” za deset doktora iz Bosne i Hercegovine.

Ovo je jedinstveni događaj na kojem je nekoliko najboljih ljekara iz Bosne i Hercegovine imalo priliku učiti i usavršavati tehnike rada iz oblasti estetske medicine i anti-aginga od svjetski priznatog stručnjaka, dr. Sonje Sattler, spec. dermatologije, koja je vodila ovaj masterclass.

Dr. Sonja Sattler

Dr. Sattler je međunarodna trenerica Merz Aesthetics, koja masterclass fokusira na demonstraciji novih tehnika rada sa hijaluronskim filerima Belotero i kolagen stimulirajućim filerima Radiesse. Belotero fileri pomažu smanjenju izgleda bora i nabora na koži lica uz pomoć hijaluronske kiseline. Ova linija filera namijenjena je upotrebi kako na tankim linijama, tako i na ozbiljnim naborima. Radiesse je dermalni filer na bazi kolagena, namijenjen popunjavanju bora, voluminizaciji, konturisanju lica i podmlađivanju šaka.

Svakom pacijentu potreban je individualni pristup u skladu sa anatomijom i fizionomijom njegovog lica, a takav profesionalni pristup zagovara upravo dr. Sonja Sattler i Merz Aesthetics uz saradnju sa kompanijom Medis. Od 2004. godine dr. Sattler, kao izvršna direktorica Međunarodnog društva za dermatološku hirurgiju , organizovala je brojne konferencije za usavršavanje dermatologa i plastičnih hirurga.

Ulaganja Naše male klinike

Naša mala klinika nastoji kontinuirano ulagati u stručno znanje svojih uposlenika i biti u trendu sa svjetskim novitetima u oblasti estetske, kao i plastično-rekonstruktivne hirurgije. Uz svakodnevne prakse, kao i česta inozemna učešća i edukacije, te praktične radionice usavršavamo naše stručno znanje, stičemo iskustvo i pružamo najbolju moguću uslugu našim pacijentima.

Da bismo uspješno pružili najbolju moguću uslugu i njegu našim pacijentima, kao i vrhunske rezultate, kontinuirano organizujemo posjete najboljih stručnjaka iz oblasti estetske i plastično-rekonstruktivne hirurgije, kao i plastičnih hirurga koji su svoje karijere stekli na najprestižnijim klinikama u svijetu.

  • Objavljeno 21/02/2021
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...