Tretman lica koji vašu kožu vraća u život – 35 by REVIDERM

35 by REVIDERM neinvazivni je tretman koji brzo i učinkovito regenerira kožu vašeg lica. Poseban je zato što kombinacijom više dermokozmetičkih postupaka i preparata, kožu vašeg lica naočigled pomlađuje i hidratizira, čineći je zdravijom i blistavijom.

Tretman je namijenjen svim tipovima kože s ciljem regeneracije, vraćanja vlage nakon ljetnih mjeseci, vraćanja kože u pH balans, te kontrole bakterija kojih je na našoj koži preko 100 biliona. Kada su bakterije raznolike i u simbiozi, naša koža je zdrava. U trenutku kada dođe do neravnoteže i neke od patogenih bakterija prevladaju, nastupaju bolesti i oštećenja.

Naša mala klinika i profesionalnost usluga Reviderm-a

U odnosu na ostale klinike, Našu malu kliniku prije svega diferencira individualni pristup svakom pacijentu. Putem specijalnog analizatora kože, razvijenog u saradnji sa linijom Reviderm kozmetike, vrši se profesionalna analiza kože. Cilj ove analize je utvrđivanje trenutnog stanja kože kao i savjetovanje klijenta, koji dobija stručnu preporuku za tretmane.

Svaki tretman počinje mikrodermoabrazijom koja se obavlja uz pomoć Reviderm SkinPeeler® New Generation Plus Ultrasound sistema. Istom se vrši čišćenje kože i uklanja površni dio mrtvih ćelija čime se stvaraju pretpostavke za apliciranje aktivnih komponenti sadržanih u preparatima Reviderm.

Koji preparati se koriste u tretmanu 35 by REVIDERM i zašto?

Nakon mikrodermoabrazije i ultrazvuka, potrebno je osigurati i određene aktivne sastojke, kako bi se ostvareni rezultati dodatno optimizirali i zadržali.

maska-reviderm-objava

Maska za lice

Ova maska izvući će najbolje iz kože lica koja je optimalno pripremljena i otvorena za aktivne sastojke koje maske sadrže, poput hyaboost complexa koji će potaknuti proizvodnju hijaluronske kiseline i dodatno učvrstiti kožu. Izbor maske u tretmanu ovisit će o problematici koju njime rješavamo.

ecm-reviderm-objava

ECM repair ampula

Visoko koncentrirani serum dodatno učvršćuje kožu. Aktivni sastojak MatriBuild® regenerira osnovnu tvar vezivnog tkiva, smiruje i povećava čvrstoću kože.

reviderm-35-objava

PRO microbiome serum

Pro microbiome serumi blokiraju komunikacijske signale patogenih bakterija, sprječavaju stvaranje štetnog biofilma i stvaraju optimalne uslove za kožu u savršenoj ravnoteži.

Svaka žena želi zdravu i njegovanu kožu. Ukoliko vam geni nisu naklonjeni i imate zahtjevniju kožu, pomoć stručnjaka vam je neophodna. Zahvaljujući inovacijama na području estetike lica, uz pomoć vrhunskih tretmana, a potom i preparata- vaša će koža ubrzo zablistati.

  • Objavljeno 29/10/2021
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...