trendovi-tiktok-naslovnica-900

Trendovi za njegu kože lica na Tik-Toku

TikTok je jedna od najpopularnijih društvena mreža, a tu se, između ostalog, mogu pronaći i brojni savjeti i trendovi za njegu kože i lica.

Trendovi za njegu kože sve popularniji među mlađom populacijom

Naravno, ovaj trend nije isključivo vezan za TikTok, ali izgleda da je ova platforma postala idealna reklama za kupovanje proizvoda po pristupačnim cijenama. Većinu njih možete nabaviti u bilo kojoj drogeriji. Ko je rekao da kvalitetni proizvodi moraju biti skupi?

Sigurno ste koristili maske za lice ili čak tijelo, ali da li ste ikada razmišljali o nanošenju maske na usne? Brojne varijacije će vam pomoći da koži usana pružite tretman njege koji joj je potreban.

Podočnjaci i hidratacija kože

Jastučići za podočnjake su odlična opcija za uklanjanje tamnih kolutova i nadutosti. Oni hidratiziraju kožu pomoću visokokvalitetnih sastojaka kao što su hijaluronska kiselina, ceramidi i retinol. Prije upotrebe biste ih trebali staviti u frižider.

Joga za lice u određenoj mjeri poboljšava izgled. Na TikToku ćete se susresti s mnogim vježbama koje možete redovno raditi kako bi poboljšali cirkulaciju i “ispeglali” bore.

Pojava akni i bubuljica

Bubuljicu možete prekriti modernim flasterom. Kupuju se u različitim uzorcima i bojama. TikTokeri tvrde da on, osim što lijepo izgleda, smanjuje veličinu bubuljice i crvenilo.

Pojam “skinfluencer” odnosi se na osobu koja na društvenim mrežama govori o svojim omiljenim proizvodima za njegu kože. Mnogi brendovi su ovo vidjeli kao marketinšku strategiju te su počeli sarađivati s TikTokerima kako bi zainteresovali mlade ljude za kupovinu artikala.

  • Objavljeno 26/10/2021
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...