Svi pričaju o tretmanu Morpheus8 – stigao je u NMK!

Ako želite smanjiti znakove starenja, a niste spremni podvrgnuti se invazivnijem tretmanu, Morpheus8 RF microneedling bi mogao biti pravi izbor za Vas!

Morpheus8 je napredni nehirurški tretman mikroiglicama. Kako starimo koža gubi elastičnost, pojavljuju se prve bore i dolazi do opuštanja kože. Tehnologija Morpheus8 koristi radiofrekvencijsku energiju za podsticanje proizvodnje kolagena za zatezanje i ublažavanje bora na licu i tijelu. Morpheus8 može prodrijeti u kožu na dubljoj razini od ostalih microneedeling tretmana, transformišući vaš ten i vraćajući mladalački izgled kože lica. To je jedina RF microneedling tehnologija na tržištu koja ima FDA certifikat.

Način djelovanja Morpheus8

Kombinacija radiofrekvencijske tehnologije, uboda i frakcijskih tretmana omogućuje Morpheusu8 rješavanje raznih problema s njegom kože. Sitne iglice prodiru u kožu i zagrijavaju tkivo kako bi stimulirale proizvodnju kolagena i elastina. Ono po čemu se Morpheus8 razlikuje od drugih tretmana microneedlingom je dubina na kojoj iglice prodiru u kožu. To je jedini tretman koji može oblikovati masnoću ispod kože za postizanje optimalnih rezultata. Konturisanje i poboljšanje subdermalnih slojeva omogućuje detaljniji pristup i prirodno oblikuje lice.

Gdje se može koristiti Morpheus8?

1. Smanjenje bora, zatezanje i poboljšanje teksture kože u predjelu lica, vrata i dekoltea
2. Tretiranje kože i masnog tkiva kod podbratka
3. Smanjivanje ožiljaka od akni i proširenih pora
4. Zatezanje i poboljšanje teksture kože na tijelu( stomak, butine, koljena, zadnjica)
5. Ublažavanje strija
6. Smanjivanje celulita

Morpheus8 kandidati

Ako želite smanjiti znakove starenja, a niste spremni podvrgnuti se invazivnijem tretmanu, Morpheus8 RF microneedling bi mogao biti pravi izbor za vas. Tretman je idealan za osobe koje primjete prve znakove starenja i žele da utiču na smanjenje opuštanja kože.

Oni koji žele poboljšati bore, neujednačenu teksturu, ožiljke od akni i postići zatezanje lica mogu imati koristi od Morpheusa8. Ovaj tretman se često izvodi uz liposukciju i

BodyTite ili FaceTite kako bi se postiglo optimalno zatezanje kože i oblikovanje tretiranog dijela.

Procedura prilikom izvođenja Morpheus8 tretmana

Na područje koje se tretira nanese se topikalna krema sa anestetskim dejstvom kako bi se osigurala ugodnost za vrijeme tretmana uz korištenje oralnih lijekova protiv bolova. Postoji opciona mogućnost odabira i analgosedacije za dodatnu ugodnosti i bezbolnost za vrijeme tretmana. Na početku tretmana, mogli biste osjetiti lagano peckanje praćeno toplinom dok iglice prolaze kroz vašu kožu. Napredna tehnologija Morpheus8 osigurava kontroliranu i kontinuiranu isporuku topline, omogućujući ujednačen tretman i rezultate.

Vrijeme trajanja tretmana ovisi o individualnim potrebama i veličini područja koje se tretira. Većina Morpheus8 tretmana traje 30-60 minuta. Ako je uparen s liposukcijom, FaceTitom ili BodyTiteom, postupak će trajati duže.

Za optimalan rezultat preporučuje se uraditi 3 tretmana u razmaku od 4 do 7 sedmica u zavisnosti od regije koja se tretira da bi se postigli najoptimalniji rezultati.

Oporavak nakon Morpheus8 tretmana

Morpheus8 ne zahtijeva duže vrijeme oporavka. Većina pacijenata vraća se uobičajenim životnim aktivnostima već sljedeći dan. Nakon tretmana može postojati tačkasto krvarenje na mjestu uboda iglicom koje bi trebalo trajati samo nekoliko minuta. Do 7 dana nakon tretmana koža može biti crvena i vruća. Uobičajena je pojava crvenila i otoka koji prolaze unutar 2-7 dana nakon tretmana.

Nakon tretmana koža će biti osjetljiva, zbog toga se preporučuje korištenje nježnih proizvoda za njegu kože uz zaštitni faktor te proizvoda koji će dodatno hidratizirati kožu i dodatno pospješiti njen oporavak.

Rezultati nakon Morpheus8 tretmana

Morpheus 8 tretmani pobuđuju kožu na ponovno i pojačano stvaranje kolagena i

elastina kako bi ona što duže zadržala mladalački izgled.

Rezultati Morpheus8 tretmana se počnu primjećivati odmah nakon tretmana. Nova sinteza kolagena i elastina počinje 3-4 sedmice, a najuočljiviji rezultati postaju 3-6 mjeseci nakon prvog tretmana i rezultati se nastavljaju poboljšavati do godinu dana nakon prvog tretmana.

Zbog toga se tretmani održavanja preporučuju na svakih 18 do 24 mjeseca radi zadržavanja optimalnog rezultata.

  • Objavljeno 26/05/2024
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...