Sve više “plastičnih” muškaraca u BiH: Jači spol zateže lice i stomak, smanjuje grudi…

Sve više “plastičnih” muškaraca u BiH: Jači spol zateže lice i stomak, smanjuje grudi…

U svijetu je broj muškaraca koji se obraćaju plastičnim hirurzima u porastu, ali ni BiH ne zaostaje za svjetskim trendovima. Sve je više muškaraca koji se podvrgavaju plastičnim operacijama kako bi se riješili kompleksa, podmladili, uljepšali i povećali samopouzdanje.
Muškarci su jednako kao i žene osjetljivi na izgled, a to potvrđuje i činjenica da se sve češće obraćaju plastičnim hirurzima.
– U zadnje vrijeme je sve više muškaraca koji rade operacije. Sve popularnija je metoda presađivanja kose. Česte su i operacije nosa, liposukcija, a jedan od najčešćih zahvata je i redukcija ženskog tipa grudi kod muškaraca – ispričao je za Faktor.ba prim. dr. Alemko Čvorak sa Naše male klinike.

Facelifting zbog mlađe partnerice:
Muškarci koji imaju mlađe partnerice često se odlučuju na facelifting, istakao je je prim.mr.sci.dr. Aččija Aginčić sa Naše male klinike.
– Samo prošli mjesec imali sedam faceliftinga. Riječ je o muškarcima starijim od 60 godina koji žele da se prilagode svojoj mlađoj partnerici. Mi ne možemo promijeniti lice, ali ga možemo „dotegnuti“ malo i ispraviti bore – rekao je dr. Aginčić.
Među strane pacijente ne ubraja se samo dijaspora. Stranaca je sve više jer im naši ljudi u dijaspori pričaju o svojim pozitivnim iskustvima zbog čega na kraju i stranci dođu u BiH radi operativnog zahvata.

– Kod naših ljudi, ali i stranaca, postoji određena doza nesigurnosti po pitanju materijala kojim radimo. Mi radimo samo sa vrhunskim proizvodima. Trudimo se da radimo kvalitetno. Platimo to skuplje, a nauštrb našeg rada koji je jeftiniji – ističe dr. Čvorak.
S obzirom na kvalitet i stručnost koji mogu dobiti, ne čudi što sve više stranaca dolazi upravo u BiH radi estetske hirurgije.

Ostatak teksta možete pročitati na linku: https://faktor.ba/vijest/sve-vise-plasticnih-muskaraca-u-bih-jaci-spol-zateze-lice-i-stomak-smanjuje-grudi-176613

  • Objavljeno 01/01/2015
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...