Starenje kože je neizbježno-900

Starenje kože je neizbježno, ali se može usporiti

Ako spadate u sretnice s dobrim genima, čak i ako niste imale puno vremena za njegu, vaša koža i u zrelim godinama može izgledati lijepo, a lice i vrat biti mladoliki, bez mrlja ili bora. No, ako niste te sreće, a zbog studiranja, brige o djeci i obitelji te zahtjevnog posla si niste stigle priuštiti odgovarajuću njegu, velike su šanse da u zrelim godinama primijetite da je vaša koža zapamtila svaki dan kad ste preskočili skidanje šminke i prljavštine s lica, hidratantnu kremu ili zanemarili potrebu da svojoj koži priuštite neku posebnu njegu.

Promjene kože koje dolaze s godinama

Mnoge od nas u 40-ima se suočavaju s prvim znakovima propadanja lica, prvim borama ili mrljama, obješenom kožom na vratu i znakovima starenja kože na dekolteu i čini nam se da počinjemo izgledati starije nego što stvarno jesmo. To je, bez sumnje, pravi trenutak za to da posvetite malo vremena sebi i usporavanju znakova starenja na koži lica, vrata i dekoltea, što u konačnici bitno utiče i na to kako se osjećamo i kako se nosimo s godinama.

Kad se pojave prvi tragovi starenja, jedino čime možemo zaustaviti propadanje lica, stvaranje novih bora i popraviti teksturu kože te potaknuti stvaranje novog kolagena su različiti anti-age tretmani. Naime, bez obzira na to što je kozmetička industrija najbrže rastuća industrija te da se kontinuirano razvijaju nove tehnologije i metode s ciljem zaustavljanja procesa starenja, iskustvo pokazuje da samo sinergijom nekoliko različitih metoda možemo postići kvalitetne i vidljive rezultate.

Starenje kože je neizbježno-txt1

Blagovremena reakcija znači mnogo

Važno je djelovati istovremeno na različitim razinama kože, odnosno ozabrati najbolje metode kojima ćemo djelovati na kožu u nekoliko koraka koji se međusobno podupiru i nadopunjuju. I pri prvim pojavama starenja i promjena kože, važno je da posjetite stručnjaka koji će vam dati savjete i uputiti vas u daljni tok njege i očuvanja kože.

Istrošeni fibroblasti stvaraju manje kolagena i elastičnih vlakana, a dermis postaje tanji, te se stari kolagen ne zamjenjuje sa novim već propada. Tokom tog procesa dolazi do smanjenja količine hijalurona koji uz sebe čuva vodu i koži daje jedar izgled. Anti-aging podrazumijeva tretmane koji imaju jako različit mehanizam djelovanja, a koji u konačnici koži trebaju vratiti mladoliki i jedar izgled.

Zakažite svoj termin na vrijeme pozivom na broj tel: +38733 222-212

  • Objavljeno 07/10/2020
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...