Šta je to zapravo laserska epilacija ?

Lasersko uklanjanje dlaka najbolje je za klijente koje žele postići što dugotrajniji osjećaj glatke kože. Najpogodniji kandidati su osobe sa svjetlijom bojom puti i tamnim dlačicama, ali i one s tamnijom puti mogu se podvrgnuti laserskoj epilaciji. Također, ako vas muči i problem uraslih dlaka, ovo je idealno rješenje. Nakon samo nekoliko tretmana možete zaboraviti na bolne procese koje urasle dlake znaju uzrokovati.

Kod problema uraslih dlačica najčešće se kao negativna nuspojava javljaju tamne mrljice na koži. Njih se, nakon odrađenih svih tretmana uklanjanja dlačica prema definiranom planu terapije, najbolje možete riješiti laserom za uklanjanje hiperpigmentacija i ostalih pigmentnih promjena. Također, ako ste nakon uklanjanja na korak do prekrasnih nogu jer vas muče ispucale vene i kapilare, za vas je idealan novi Quanta laser koji će ukloniti sve neželjene kapilare.

 

Pojačana dlakavost kod žena i muškaraca

Pojačana dlakavost je problem koji muči veliki broj žena, ali i muškaraca. Najčešće predstavlja kozmetički problem, koji na osobu ima i jak psihološki utjecaj. Britvice, vosak ili krema za depilaciju postali su sastavni dio života svake žene koja kožu želi održavati glatkom i bez dlačica. Ali, savremene i sve naprednije metode omogućavaju da ih se riješite zauvijek, uz upotrebu posebnih lasera!

 

Zahvaljujući inovativnim, najnaprednijim tehnologijama integrisanim u Alma Soprano ICE lasere za epilaciju, tretmani za uklanjanje neželjenih dlačica su bezbolni, mnogo brži nego ranije, više bezbijedniji za sve tipove kože u svako doba godine i zasigurno omogućavaju uklanjanje i svijetlijih dlaka.

 

Soprano Ice

Najveća revolucija u laserskoj epilaciji bila je SHR tehnologija koja se pojavila na tržištu prije 7 godina. Do tada se radio samo 1 laserski prijelaz preko dlaka dok se kod SHR tehnologije radi znatno više prijelaza čime se dlaka temeljitije uništi te postigne znatno bolji rezultat. Soprano XL je bio prvi laser koji je koristio SHR tehnologiju. Nakon Soprana XL dolazi novija verzija Soprano Xli te najnoviji laser Soprano ICE sa 3 različite valne dužine. Brojne kliničke studije i znanstveni radovi nedvojbeno dokazuju da je SHR tehnologija najefikasniji način trajnog uklanjanja dlaka. Soprano ICE odlikuje se brojnim neviđenim tehnološkim inovacijama do sada.

Kao stalni lider u inovacijama, Alma vam donosi najnaprednija dostupna rešenja na tržištu u oblasti uklanjanje dlaka. Kombinovanjem pozitivnih efekata Alexandrite talasnih tužina laserskog zraka i prednosti diodnog lasera, Soprano ICE nudi odlične efekte u sferi uklanjanja dlaka, kao i drugih, tekućih tretmana.

 

Prije svakog laserskog tretmana, omogućili smo vam besplatne konsultacije s medicinskim timom Centara za estetsku hirurgiju “Naša mala klinika” na kojima ćete dobiti preporuku broja tretmana i na kojima ćete detaljno porazgovarati o tretmanu, pripremi za isti i mjerama opreza. Također, naši će medicinski tim dati savjet i uputu o rješavanju svih drugih problematika na koži.

 

Naš centar je opremljen medicinskim aparatima i hirurškom opremom koja se danas koristi u svijetu, a za izvođenje estetskih zahvata primjenjujemo savremenu tehnologiju. U Našoj maloj klinici nudimo i kompletan anti-aging program koji podrazumijeva Botoks, filere i slične proizvode vodećih svjetskih firmi, tako da sve tretmane koje nudimo zapravo radimo po svjetskim standardima, jer briga o pacijentu je na prvom mjestu.

 

  • Objavljeno 21/04/2019
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...