Šta je BodyTite i kome je namijenjen

BodyTite spada u minimalno invazivni tretman koji omogućuje oblikovanje tijela uz minimalno potrebno vrijeme za oporavak i minimalno stvaranje ožiljaka.

Liposukcija već dugo vremena predstavlja zlatni standard za uklanjanje viška masnih naslaga, ali prema mnogima za sobom ostavlja opuštenu kožu. Hiruško uklanjanje viška kože (brahioplastika, abdominoplastika, thigh lift) neizbježno rezultira značajnim ožiljcima.

BodyTite je bipolarni sistem lipokoagulacije potpomognute radiofrekvencijom (RFAL) i koncept koji istovremeno uklanja mast i zateže vlakna oko masnih stanica. Na taj način pomaže hirurgu da bolje kontrolira kontrakciju mekog tkiva i konture lica, vrata i tijela kada se izvodi procedura liposukcije ili samo zatezanje kože. Uz ovaj sistem dolaze posebni ručni nastavci sa različitim veličinama i konfiguracijama te su dizajnirani za specifične kliničke procedure i anatomske lokacije.

BodyTite se često kombinuje sa standardnom procedurom liposukcije za postizanje najoptimalnijih rezultata.

Način djelovanja BodyTite

BodyTite je jedini uređaj koji učvršćuje kožu i topi masne naslage pomoću inovativnih radiofrekventnih energetskih valova. Razlikuje od ostalih RF uređaja jer se radiofrekvencija isporučuje istovremeno u dublje slojeve ispod i na površinu kože. Uređaj ima dvije sonde, jednu koja se uvodi pod kožu i drugu koja klizi po njoj. Slojevi tkiva ispod kože i vanjska koža zagrijavaju se do unaprijed određene, željene temperature. Dermis, dublji dio kože, pun je kolagena, a kada dosegne zadanu temperaturu, postojeća kolagenska vlakna se stežu i skupljaju. Time se trenutno poboljšava zategnutost i kontura kože. Uređaj BodyTite također nudi neusporedivu sigurnost kontinuiranim praćenjem unutarnje i vanjske temperature tkiva kako bi se spriječilo nastajanje opekotina na koži.

Kandidati za BodyTite

BodyTite je najbolji za osobe koje imaju blagu do umjerenu opuštenu kožu i žele da postignu zategnutiji izgled i oblikovaniju konturu lica ili tijela. Također može ponuditi dramatičnije rezultate i pomoći u smanjenju masnih naslaga u kombinaciji s liposukcijom.

Regije koje se mogu tretirati BodyTitom:

1. Lice
2. Podbradak
3. Vrat
4. Ruke
5. Trbuh
6. Donji dio leđa
7. Stražnjica
8. Unutarnja i vanjska bedra
9. Koljena
10. Listovi potkoljenice

BodyTite procedura

BodyTite je minimalno invazivan i ne uključuje veće rezove od rezova koji se naprave prilikom standardne liposukcije. Procedura se može vršiti u opštoj anesteziji, analgosedaciji ili u lokalnoj anesteziji u zavisnosti od površine tretirane regije i dogovora sa vašim hirurgom. Uvođenjem sonde u dublje slojeve ispod kože tope se masne stanice prilikom oslobađanja radiofrekventne energije i dolazi do posljedičnog skupljanja kože. U slučaju kombinacije sa liposukcijom odstranit će se istopljene masne stanice što olakšava samu proceduru liposukcije, a omogućava vašem tijelu brži oporavak. Vrijeme trajanja procedure zavisi od površine tretiranih regija i broja regija koje se tretiraju.

BodyTite oporavak

Modrice, otok i umjerena bolnost normalna su pojava nakon tretmana, posebno ako se radi u kombinaciji sa liposukcijom. Moguća je i privremena utrnulost tretirane regije. Većina pacijenata nakon tretmana može se vratiti na posao za 2-4 dana, iako će tačno vrijeme oporavka ovisiti od obima tretmana. Punoj aktivnosti i intenzivnom vježbanju može se vratiti za otprilike 4 sedmice. Nakon tretmana BodyTite-om, pacijenti moraju nositi kompresivni steznik ispod odjeće oko 6 sedmica. To umanjuje otok i omogućava postizanje optimalnih rezultata.

BodyTite rezultati

Učinci BodyTite-a su trenutni, iako u početku mogu biti donekle prikriveni otokom i modricama. Kako vrijeme prolazi može se očekivati zategnutija i glađa koža i smanjenje masnih naslaga tretiranog područja. Vaše će tijelo nastaviti proizvoditi više kolagena kao odgovor na tretman do godinu dana nakon tretmana.

Za pacijente s celulitom, BodyTite i liposukcija mogu poboljšati rezultate tretmana celulita jer opuštena koža i masne naslage pogoršavaju izgled udubljenja. Potpuni rezultati BodyTite-a i liposukcije obično su vidljivi nakon tri mjeseca. Rezultati ovih procedura su dugotrajni iako treba uzeti u obzir da je proces starenja kontinuiran proces koji će i dalje uticati na izgled i elastičnost kože, te da je potrebno kontrolisanje tjelesne težine.

  • Objavljeno 26/05/2024
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...