Snovi o savršenim grudima mogu postati realnost u Našoj maloj klinici

Povećanje grudi je jedan od najčešćih zahvata u plastičnoj hirurgiji. Male i nerazvijene ili asimetrične grudi se danas uspješno operativno korigiraju povećanjem sa silikonskim i drugim implantatima ili pak vlastitim masnim stanicama.

Kad je vrijeme za operativni zahvat?

Ukoliko niste zadovoljni grudima, veličinom ili oblikom, a želite da budete sigurniji u svoj izgled, trebalo bi da razmislite o operaciji povećanja grudi. Povećanje grudi rade devojke i žene različitog životnog doba. Prije operacije i donošenja definitivne odluke da li je povećanje grudi dobar izbor za vas, neophodno je da se obavi pregled i konsultacija kod ljekara specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Snovi o savršenim grudima mogu postati realnost u Našoj maloj klinici-txt1

Stručni tim Naše male klinike

Plastični hirurg Naše male klinike će u dogovoru s Vama, a nakon pregleda, preporučiti vrstu, oblik i veličinu implantata koji bi bio najbolje rješenje za oblikovanje Vaših grudi. Implantati se postavljaju ispod tkiva dojke ili mišića kroz rez koji se nalazi u prirodnoj brazdi ispod grudi, oko donjeg ruba bradavice ili ispod pazuha.
Ukoliko Vam hirurg Naše male klinike preporuči operativni zahvat, a Vi pristanete na isti, slijedi uobičajena preoperativna priprema. Dakle, uvidom u Vaše stanje (anamnestički podaci, pregled, EKG , kontrola laboratorijskih nalaza, a po potrebi i dodatna obrada ).

Ove vrste zahvata spadaju u našu rutinu, dio koji se obavlja maksimalno profesionalno i bez greške. Međutim, etika nas podsjeća da smo uvijek dužni da vam pružimo apsolutno sve informacije koje će vam pružiti osećaj sigurnosti.

Postoperativni oporavak

Postoperativno, do dva mjeseca, po preporuci hirurga nosite elastični sportski grudnjak. Također se u tom ranom postoperativnom periodu savjetuje izbjegavanje fizičkih napora i duže izlaganje suncu. Možete da se tuširate uz konsultaciju sa našim hirurgom obično nakon tri dana. Cijeli oporavak se završava za oko sedam dana. Previjanje i skidanje konaca po dogovoru sa našim doktorima.

Snovi o savršenim grudima mogu postati realnost u Našoj maloj klinici-txt2

Normalnim aktivnostima se možete vratitisedmicu dana nakon operacije grudi, u zavisnosti od posla kojim se bavite. Seksualnu aktivnost treba izbegavati najmanje sedam do petnaest dana nakon hirurškog zahvata. Nakon toga morate biti pažljivi i oprezni sa vašim grudima najmanje mjesec dana nakon operacije.

  • Objavljeno 19/06/2020
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...