visak-kilograma-naslovnica-900

Slavne osobe koje su se riješile viška kilograma

Biti u javnosti može biti teško – pogotovo kada pokušavate smršavjeti. Za mnoge zvijezde postoji društveni pritisak da izgledate najbolje. Sljedeće slavne osobe bile su otvorene i iskrene u vezi s operacijom mršavljenja – evo što su podijelili o svom putovanju. One su uspjele riješiti se viška kilograma a pročitajte zašto i kako.

Rosie O’Donnell – američka komičarka, producent, glumica, spisateljica i televizijska ličnost

Rosie O'Donnell-txt

Rosie O’Donnell

2013. godine imala je operaciju okomitog želučanog rukava, koja joj je “promijenila život”, rekla je za People 2016. “Po mom mišljenju, [ova operacija] je nešto što treba malo više pažnje za osobe koje su patile od morbidne pretilosti cijeli život “, rekla je Rosie. “Ovo mi je stvarno, jako pomoglo.”

Randy Jackson – muzičar, pjevač, producent, preduzetnik i televizijska ličnost

Randy Jackson-txt

Randy Jackson

Randyu je 2003. godine ugrađen je želučani bajpas i izgubio je 100 kilograma. kad se počeo vraćati na težinu, počeo je redovitije vježbati i hraniti se zdravije. “Odlazim liječniku četiri puta godišnje da vidim gdje su mi šećeri. Dobro je oraditi na sebi jer je zdravlje najveće bogatstvo koje možemo imati na svijetu”, rekao je za WebMD.

Mama June Shannon – televizijska ličnost

Mama June Shannon-txt

Mama June Shannon

Mama June je 2016. operirana na želučanom rukavu i zabilježila svoje iskustvo u dokumentarnoj drami WE tv, Mama June: From Not to Hot. U jednom trenutku imala je 460 kilograma i do kraja sezone pala je na 137 kilograma.

Graham Elliot – kuhar, restaurator i TV-reality ličnost

Graham Elliot-txt

Graham Elliot

Graham je odabrao gastrektomiju rukava, koja smanjuje veličinu želuca, pa je i dalje mogao raditi svoj posao i ne smanjivati prehranu. “Zbog mog posla, posebno mislim da je ovo operacija koja mi najviše odgovara”, rekao je za People. “Uz premosnicu želuca i druge operacije postoje neki sastojci koje ne možete jesti jer će vam se razboljeti. Ovaj postupak omogućit će mi da još uvijek okusim i sve probam.”

Austin “Chumlee” Russell – biznismen i TV-reality ličnost (Zvijezde zalagaonice)

Austin Chumlee Russell

Austin “Chumlee” Russell

Nakon što je video prijatelja i suigrača, Coreyja “Big Hossa” Harrisona, kako je smršao gotovo 200 kilograma nakon što je operisao želudac,  Chumlee iz Zalagaonice odlučio se na operaciju želučanog rukava. Izgubio je gotovo 40 kilograma.

  • Objavljeno 26/08/2021
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...