blefaroplastika-900

Skinite godine s Vašeg lica – Blaferoplastika, korekcija gornjih i donjih kapaka

S godinama koža gubi svoju elastičnost i postojanost, posebno u području očnih kapaka, jer je tu koža najtanja. Kapci polahko mijenjaju svoj izgled. Skinite godine uz blefaroplastiku, napravite sebi uslugu, osjećajte se mlađe a tako i izgledajte. Na kapcima se javlja višak kože u obliku vrećica, nabora i masnih jastučića, što očima i cijelom licu daje umoran i star izgled. Višak kože i masno tkivo na očnim kapcima mogu se odstraniti samo operativnim zahvatom koji se naziva blefaroplastika ili korekcija očnih kapaka.

Blaferoplastika – operativni zahvat na očnim kapcima

Blefaroplastika je plastična operacija na kapcima očiju, a izvodi se uklanjanjanjem viška kože (i drugih struktura ako je potrebno) s naših vjeđa ( vjeđe – lat. Palpebrae, prekrivaju oko s prednje strane te ga na taj način štite). Može se izvoditi kako na gornjim, tako i na donjim vjeđama. Naše vjeđe zapravo su građene od nježne hrskavice koja im daje stabilnost i oblik te služi kao hvatište raznih mišića koji su važni za funkcioniranje vjeđe i zaštitu oka. Primjerice, mišići koji otvaraju ili zatvaraju oko. S obzirom na nježnost i krhkost vjeđa, na njima se nažalost znakovi starenja javljaju prvi. Koža gubi elasticitet postaje tanka i obješena te ponekad toliko visi da prekriva rub zjenice te može sužavati vidno polje i ometati normalan vid.

Efikasnost blaferoplastike

Blefaroplastika odstranjuje neželjene efekte starenja, korigira spuštene kapke, eliminira vrećice ispod očiju i rješava pretjerano izražene nabore. Zapravo, tretman korekcije očnih kapaka (blefaroplastika) jedan je od najčešćih zahvata pomlađivanja u estetskoj hirurgiji i spada u male i vrlo efikasne estetske zahvate. U rukama iskusnog tima estetskih hirurga Naše male klinike u Sarajevu zahvat se izvodi bez većeg rizika za pacijenta. Višak kože i masnog tkiva precizno se odstranjuju prema izmjerenom i ucrtanom obliku. Za vrijeme pregleda i konsultacija s liječnicima Centra za estetsku hirurgiju Naša mala klinika, uz uvid u vaše nalaze, dobit ćete sve tražene informacije i prijedlog najbolje metode korekcije kapaka.

Odlike pacijenata za tretmane blaferoplastike

Pacijenti koji se podvrgavaju korekciji očnih kapaka uglavnom su oni kod kojih su jasno uočljivi znakovi starenja i koji su nezadovoljni estetskim izgledom svojih očiju. Kandidati su mlađe i starije osobe koje nisu zadovoljne estetskim izgledom očiju. Tijekom života dolazi do neželjenih promjena u izgledu očnih kapaka. Smanjuje se tonus tkiva, stvara se višak kože, a lice poprima umoran i stariji izgled. Zahvatom blefaroplastike cijelo lice izgleda svježije i mlađe.

O operativnom zahvatu

Korekcija očnih kapaka najčešće se izvodi u lokalnoj anesteziji. Kratko nakon zahvata pacijent ostaje pod opservacijom liječnika u Našoj maloj klinici. U prvih 24 sata preporučuje se korištenje hladnih obloga i mirovanje u polusjedećem položaju. Vađenje šavova je nakon 7 dana, a povratak svakodnevnim aktivnostima nakon 10 do 14 dana. Što se tiče komplikacija, one su rijetke i očituju se u privremenoj suhoći očiju, asimetriji kapaka ili uočljivim ožiljcima. Liječnički tim Naše male klinike će vas upoznati sa svim komplikacijama i mjerama opreza za vrijeme konsultacija I pregleda u već unaprijed dogovorenom tretminu.

  • Objavljeno 16/09/2021
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...