Skin-Booster-Injections-900

Skin boosteri – Novi pristup hidrataciji kože

Društveni i modni trendovi danas akcenat stavljaju na kvaliteti u njezi kože, te nameću besprijekoran izgled lica.

Žene u nastojanju da prate zadane trendove, traže rješenje za postizanje lijepe i mladolike kože koje neće biti drastično, ali treba da bude efektivno. Hidratacija je jedan od glavnih faktora koji utiče na zdrav izgled kože kod svih dobnih skupina. Ona se postiže skin boosterima koji su dizajnirani da koži obezbjede adekvatnu hidrataciju i mladalački izgled.

Skin boosteri sadrže istu hijaluronsku kiselinu kao i dermalni fileri, no znatno manje gustoće. Riječ je o drugačijoj vrsti tj. neumreženoj hijaluronskoj kiselini i različit je način primjene.

Skin boosteri

Skin boosteri su idealni za suhu i umornu kožu, kojoj odmah po završetku tretmana daju primjetan „glow“ efekt koji traje između šest do osam mjeseci.

BELOTERO® Revive proizvod nove linije u održavanju i unaprjeđivanju kvalitete kože lica. U grupi je sa svim skin boosterima, PRP tretmanima, biostimulacijskim pilinzima i mezoterapijskim protokolima.

BELOTERO® Revive idealan je za žene koje ne žele drastičnu transformaciju, nego učinkovit „boost“ energije. Glavni cilj ovog tretmana je dati koži čvrstoću i elastičnost, a da lice pritom izgleda posve prirodno, kao da sjaj kože nikad nije ni izblijedio.

Ovaj booster hidratizira kožu, poboljšava njenu strukturu i kvalitet, popunjava njene nepravilnosti, učini je glađom i manje crvenom.
Belotero Revive jedinstvena je kombinacija glicerola i umrežene hijaluronske kiseline.

Nadoknadite izgubljenu hijaluronsku kiselinu

Važno je znati da za razliku od dermalnih filera, anti-age tretman skin boosterom ne daje volumen koži. Riječ je o dubinskoj i dugotrajnoj hidrataciji. Prodire duboko u kožu i nadoknađuje izgubljenu hijaluronsku kiselinu. Djeluje na vezivno tkivo i potiče sintezu kolagena i elastina. Rezultat je ublažavanje vidljivosti znakova starenja i bolja tekstura kože u cjelini. Poboljšava tonus kože te umanjuje vidljivost plićih bora lica, vrata i dekoltea i drugih nepravilnosti i znakova starenja.
Osim lica, skin boosteri su idealni za pomlađivanje ruku, vrata i dekoltea.

  • Objavljeno 09/06/2022
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...