Silhouette soft tretmani i lifting lica

Silhouette Soft tretmani i lifting lica

Silhouette Soft niti za lifting lica predstavljaju novu tehnologiju neoperativnog face liftinga, sa dvostrukim efektom zatezanja i regeneracije. Proizvedeni su u SAD nakon dugogodišnjeg iskustva i primjene u rekonstruktivnoj i estetskoj hirurgiji. Efekat zatezanja je vidljiv odmah nakon tretmana i rezultat je postavljanja niti pod kožu specijalnom tehnikom. Efekat regeneracije je postepen i rezultat je stimulacije fibroblasta i produkcije kolagena. Materijal od kojih su napravljeni Silhouette Soft® niti je biokompatibilan i biorazgradiv. Nakon umetanja niti, dolazi do stimulacije dubljih slojeva kože, što pomaže u povećanju volumena tkiva i postepeno prirodno obnavlja oblik lica.

Kada se primjenjuju Silhouete soft niti?

Indikacije za primenu Silhouette Soft® niti:

• ptoza (opuštanje) kože u središnjem delu lica
• opuštena koža u predjelu donje vilice
• gubitak volumena kože lica
• opuštenost kože vrata
• pad obrva

Radi postizanja maksimalnih rezultata, tretman je moguće kombinovati sa drugim estetskim procedurama, kao sto su fileri i botoks.

Kako izgleda tretman nitima?

Silhouette Soft® tretman traje 20 – 30 minuta i radi se ambulantno. Sprovodi se u lokalnoj anesteziji, koja se aplikuje na nekoliko mesta na koži. Silhouette Soft® niti se postavljaju u kožu pomoću igala, tako da nije potrebno praviti rezove na koži. Nakon aplikacije Silhouette Soft® niti, hirurg vrši laganu kompresiju tkiva, kako bi se postigao željeni učinak podizanja. Efekat nakon aplikacije Silhouette Soft® je oko 18 mjeseci.

Postoperativni tok

Na tretiranu regiju lica stavljaju se posebni zavoji. Lice je umjereno otečeno i crveno. To je praćeno bolovima i osjećajem peckanja i žarenja. Zavoj se skida nakon sedam dana. Za to vrijeme otok se postepeno povlači. Nakon spontanog otpadanja krusta ostaje osjetljiva, svijetloružičasta koža tokom nekoliko sedmica pa čak i mjeseci. Blaga šminka koja ne izaziva alergijske reakcije može prikriti ružičastu boju lica već nakon druge sedmice.

Najvažnije je izbjegavati direktno izlaganje suncu šest sedmica kako bi se izbjegle trajne promjene u pigmentaciji kože. Povratak na posao može se očekivati nakon dvije ili tri sedmice. Treba izbjegavati aktivnosti koje mogu izazvati povrede lica kao i napornije sportske aktivnosti do mjesec dana. Konačni rezultati se procjenjuju najmanje šest mjeseci nakon operativnog zahvata.

Postupak nakon tretmana?

Nakon tretmana, potrebno je pridržavati se savjeta hirurga. Tri nedelje nakon Silhouette Soft® tretmana, preporučuje se spavanje na leđima, minimalni pokreti mišića lica, kao i izbegavanje čišćenja lica snažnim pokretima. Takođe je neko vreme potrebno izbegavati fizičke aktivnosti.

Da li je tretman Silhouette soft nitima bezbjedan?

Silhouette Soft® konci imaju odobrenje FDA . Silhouette Soft® tretman je bezbjedan, komforan i veoma efikasan i može se sprovoditi isključivo u zdravstvenoj ustanovi, od strane ljekara obučenih za primjenu Silhouette Soft®.

Silhouette Soft® u Sarajevu

Silhouette Soft® tretmane liftinga lica možete obaviti u Sarajevu u Centru za estetsku hirurgiju Naša mala klinika. Centar za estetsku hirurgiju Naša mala klinika nalazi se u Ulici Adila Grebe bb. Više informacija o našoj lokaciji možete pronaći klikom ovdje. U Sarajevu uslugu zatezanja lica i podmlađivanja lica možete pronaći na više mjesta, specijaliziranih privatnih klinika i poliklinika, međutim ovakve specijalizirane tretmane je najbolje prepustiti stručnjacima plastične i estetske hirurgije, a iskustva pacijenata kažu da je osoblje Naše male klinike jedno od najstručnijih, najgostoljubljivijih i najpažljivijih kako u Sarajevu, tako i u Bosni i Hercegovini.

  • Objavljeno 01/03/2018
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...