PRP tretman za ljepšu i zdraviju kosu

Naše tijelo u sebi nosi moć da regenerira i liječi tkivo na svim dijelovima vaše kože. Matične stanice čine to svaki dan tokom vašeg života. PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama, poznata kao i tretman pomlađivanja vlastitom krvlju, vodeći je zahvat koji koristi moć liječenja koju imaju trombociti i faktori rasta u vašoj krvi kako bi stimulirao reakciju matičnih stanica. Te matične stanice pomažu stvaranje novog kolagena i krvnih žila, obnovu i poboljšanje oštećene kože te usporavaju i poništavaju znakove starenja.

PRP tretman

PRP kose ili terapija sopstvenom plazmom bogatom trombocitima savremena je tehnika koja služi da podstakne regeneraciju ćelija i njihovo zacjeljivanje. To i jeste razlog što se primjenjuje i za rast kose kada nastupi proređivanje, kao i kada se želi bujnija, kvalitetnija i jača vlas koja brže raste.

Olimpijska plivačica i Miss sporta Hrvatske 2020 Amina Kajtaz zbog stalnog boravka u vodi, zbog hlora i sunca ima veliki problem sa svojom plavom kosom. Odlučila je da se podvrgne tretmanu PRP.

PRP-tretman-za-ljepšu-i-zdraviju-kosu-txt1

Stalno provodim vrijeme u vodi, voda koliko je dobra toliko i nije. Isušuje kožu cijelog tijela, pa tako i kožu glave, odnosno tjemena. Kada sam pomislila da će moja kosa biti beživotna i tanka, malo sam čitala i vidjela da PRP metoda može da pomogne kako bih riješila svoj problem. Javila sam se stručnom osoblju Naše male klinike i odmah su mi objasnili sam princip i tehniku. Jako sam zadovoljna, nište me nije boljelo, čak šta više uživala sam u ugodnom ambijentu i s prijatnim osobljem. Mislim da ću ponoviti tretman kada za to dođe vrijeme”, izjavila je Amina Kajtaz.

Efikasnost i sigurnost PRP tretmana

PRP kose je vrsta regenerativne medicinske metode koja pomoću trombocita, bioaktivnih proteina i stimulatora rasta koje sadrži krvna plazma samog pacijenta utječe na zaustavljanje opadanja kose, zatim naobnovu tkiva vlasišta, te na rast nove kose i brže obnavljanje već postojeće, kao i na stvaranje jače i deblje dlake, jer stimuliše postojeći folikul.

U krvnoj plazmi se, uz trombocite, nalaze faktori rasta i vaše matične stanice, koje nadalje stimuliraju proces obnove. Budući da se kod ovog tretmana koristi vaša vlastita krv, ne unose se sintetičke tvari te ne postoji mogućnost nuspojava usljed tretiranja. Tretman je u potpunosti netoksičan, hipoalergen te ne zahtijeva vrijeme oporavka.

Rezultati PRP tretmana

Već u par sedmica nakon tretmana vidljivo je opće poboljšanje u vlažnosti, strukturi i tonusu kože. Nakon tri do šest sedmica počinje razvoj novog kolagena i krvnih žila, a u idućih tri do šest mjeseci dolazi do nestanka linija i bora te ispravka obujma. Učinci terapije mogu trajati do dvije godine, ovisno o osobi. Iako ima dugoročni učinak na kožu, treba mu određeno vrijeme da počne djelovati.

Za najbolje rezultate preporučuju se tri tretmana. Drugi se radi nakon 3 sedmice, a treći nakon 3 mjeseca. Rezultati tretmana trajat će i do dvije godine, kada se preporučuje napraviti ponovni tretman.

  • Objavljeno 20/08/2020
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...