PRP tretman u borbi protiv gubitka kose-900

PRP tretman u borbi protiv gubitka kose

Moć regeneracije naše tijelo posjeduje i liječi tkivo na svim dijelovima naše kože. Matične stanice čine to svaki dan tokom vašeg života. PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama, poznata kao i tretman pomlađivanja vlastitom krvlju, vodeći je zahvat koji koristi moć liječenja koju imaju trombociti i faktori rasta u vašoj krvi kako bi stimulirao reakciju matičnih stanica. Te matične stanice pomažu stvaranje novog kolagena i krvnih žila, obnovu i poboljšanje oštećene kože te usporavaju i poništavaju znakove starenja.

PRP tretman

PRP terapija protiv gubitka kose je medicinski tretman u tri koraka, u kojem se krv ljudi uzima, obrađuje, a zatim ubrizgava u vlasište.  Neki iz medicinske zajednice misle da PRP injekcije pokreću prirodni rast dlake i održavaju ga povećanjem dovoda krvi u folikul dlake i povećanjem debljine dlake. Ponekad se ovaj pristup kombinira s drugim postupcima ili lijekovima protiv gubitka kose. PRP terapija se koristi od 1980-ih. Koristi se za probleme poput zacjeljivanja ozlijeđenih tetiva, ligamenata i mišića.  PRP terapijski proces PRP terapija je proces u tri koraka. Većina PRP terapije zahtijeva tri tretmana u razmaku od 4 do 6 sedmica.  Tretmani održavanja potrebni su svakih 4-6 mjeseci.

PRP Hair Treatment Dubai | PRP Hair Loss Therapy in UAE

Korak 1– Krv vam se uzima – obično iz ruke – i stavlja u centrifugu (stroj koji se brzo vrti za odvajanje tekućina različite gustoće).

Korak 2-   Nakon približno 10 minuta centrifuge, krv će se odvojiti u tri sloja.

Korak 3 – Plazma bogata trombocitima se uvlači u špricu, a zatim se ubrizgava u područja vlasišta kojima je potreban povećani rast kose.

Učinci terapije mogu trajati do dvije godine, ovisno o osobi. Iako ima dugoročni učinak na kožu, treba mu određeno vrijeme da počne djelovati.

  • Objavljeno 22/06/2020
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...