Prirodna ulja za njegu kože tokom zime

Prirodna ulja

U hladnim zimskim danima, kada je koža sklona sušenju i pucanju, naročito je važno da vaše lice perete prirodnim uljima za čišćenje. Mnogi vizažisti i dermatolozi ističu da je ovo jedan od najznačajnijih koraka u zimskoj njezi kože.

Iznad svega najvažnije je postići ravnotežu u održavanju čiste i zdrave kože. Iako brojni proizvodi za čišćenje lica isušuju kožu, danas su, na sreću, dostupna uljana sredstva za čišćenje kože.

“Onaj ‘škripavi’ osjećaj čiste kože možete osjetiti nakon upotrebe pjenastog sredstva za čišćenje ili tradicionalnog sapuna koji je zapravo štetan i može dovesti do suhoće i upale kože. Tu u igru ​​ulaze sredstva za čišćenje na bazi ulja koja sadrže iste sastojke za čišćenje kože kao i tradicionalne formule, ali s više prirodnih omekšivača koji pomažu u smirivanju i hidratizaciji kože. I suprotno onome što ste čuli, nisu preteški ni masni”, objašnjava za Vogue dermatolog Manhattana Joshua Zeichner.

Sastojci sredstava za čišćenje lica

On dodaje da su ulja u sredstvima za čišćenje lica zapravo vrlo lagana, a pri tome su gotovo idealna za sve tipove kože, uključujući i one koji imaju masnu kožu ili kožu sklonu aknama.

Proizvodi na uljnoj bazi svakako se preporučuju osobama sa suhom i osjetljivom kožom, ali važno je naglasiti da oni pomažu i u otklanjanju suvišnih masnih tragova s lica, ostavljajući kožu nahranjenom i mekanom.

Za one koji pak tragaju za uljanim sredstvom isključivo prema tipu kože, na sreću danas su i takvi dostupni na tržištu. Ukoliko se pak odlučite kombinovati proizvode na bazi ulja i na bazi vode, Zeichner preporučuje da vodite računa da prvo očistite lice uljanim sredstvom, a potom vodenim.

  • Objavljeno 05/02/2021
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...