Preoperativna priprema

LABORATORIJA, INTERNISTIČKI PREGLED I MIŠLJENJE ANESTEZIOLOGA

Provjera opšteg zdravstvenog stanja i osnovnih laboratorijskih analiza je obavezna za sve pacijente. Hirurg mora biti upoznat sa svim zdravstvenim problemima, smetnjama u disanju, alergijskim reakcijama, ranijim operacijama i povredama kao sto je slučaj sa korekcijom nosa.

LABORATORIJSKI NALAZ

Laboratorijski nalaz ima za cilj da prikaže tačnu i pouzdanu analizu zdravstvenog stanja. Analiza krvi trebalo bi da se radi jednom godišnje, a u cilju prevencije našeg zdravlja. Takodjer laboratorijski nalaz se radi prije operativnih zahvata kako bi se vidjelo zdravstveno stanje i da li je pacijent spreman za zahvat.

INTERNISTIČKI PREGLED

Pozitivno mišljenje interniste prije operativnog zahvata znači da je pacijent spreman za određeni operativni zahvat i da su njegove vitalne funkcije zadovoljavajuće. Internistički pregled pred operaciju je važan zbog anestezije koju pacijent dobija prilikom intervencije.

PREGLED I MIŠLJENJE ANESTEZIOLOGA

Anesteziolog obavlja pregled prije operacije, te na temelju utvrđenog stanja, kao i drugih podataka o pacijentovom zdravstvenom stanju (dosadašnje bolesti, lijekovi, alergije, laboratorijski i internisticki nalazi), procjenjuje zdravstvenu spremnost za planirani operacijski zahvat. Tokom razgovora i pregleda, anesteziolog detaljnije upoznaje pacijenta s metodama anestezije.

U prvom razgovoru sa ljekarima našeg tima bit će Vam skrenuta pažnja na sve sto trebate uraditi. Tokom preoperativne pripreme se napravi i fotodokumentacija koja se upotpunjuje fotografijama tokom i nakon operativnog zahvata.

  • Objavljeno 07/02/2023
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...