napumpane-usne-900

Pravo je vrijeme za pune usne

Usne su kao i oči ukras lica. Veliki broj ljudi ima nenaglašene usne, a također gubitkom vode u organizmu usne postaju “ispijene” sa puno malih vertikalnih brazda. Pune usne su san svake moderne žene.

U posljednje vrijeme povećanje usana se radi najsavremenijim ukrštenim hijaluronom koji u sebi sadrži anesteziju. U pitanju je prirodan, čisti hijaluron sa trajanjem do godinu dana i nakon toga je postupak potrebno ponoviti.

“Hijaluronski dermalni Belotero fileri su namijenjeni tretiranju svih zona lica. Najvažniije od svega je što oni omogućavaju postizanje i zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica. Hijaluronskim Belotero filerom se može tretirati područje oko očiju, čelo, obrazi, nazolabijalne bore, kao i povećanje usana”.

Prednosti hijaluronske kiseline

Hijaluronska kiselina je dugačka molekula koja prirodno postoji u ljudskom organizmu. Ona je i osnovna fiziološka komponenta strukture kože te određuje stepen hidratacije budući da molekule hijaluronske kiseline za sebe vežu vodu, što koži daje jedrinu i mladost. Vremenom količina hijaluronske kiseline prisutne u organizmu pada, što izaziva starenje kože, gubitak elastičnosti i pojavu bora.

Naša mala klinika je opremljena medicinskim aparatima i hirurškom opremom koja se danas koristi u svijetu, a za izvođenje estetskih zahvata primjenjuju savremenu tehnologiju.

Moguće je izdvojiti nekoliko oblika usana:

– Tanke i plosnate usne su usne bez definicije. Takve mogu biti zbog genetskih čimbenika. Tkivo se mijenja tijekom starenja i gubi definiciju. Prije svega, takav izgled nastaje zbog gubitka tonusa kože, zatim atrofije žlijezda slinovnica koje se nalaze u usnama te zbog smjera orbikularnog mišića koji pokreće usne.

– Gubitak gornje usne nastaje kada gornja usna izgubi volumen. Kako se gubi volumen, tako se vidi sve manje vermiliona (crvenila usana). Odnos nosa i usne postaje dulji što osobu može znatno postariti. Kod te vrste atrofije, potrebno je samo povećanje gornje usne. Ako se ne postignu željeni rezultati, Imedovi stručnjaci preporučuju kirurško podizanje usne (lip lift).

– Gubitak donje usne iznimno je rijetka pojava povezana s koštanim deformitetima. Nepravilan rub vermiliona (crvenila usana) u pravilu se pojavljuje jednostrano na jednoj ili obje usne.

  • Objavljeno 16/02/2021
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...