Poznati koji su poboljšali kvalitet života BLEFAROPLASTIKOM

Operacija kapaka, poznata i kao blefaroplastika, hirurški je postupak za poboljšanje izgleda kapaka. Iako se mnogi ljudi podvrgavaju operaciji kapaka iz kozmetičkih razloga, ona ima i funkcionalnu svrhu. U nekim se slučajevima vrši blefaroplastika radi uklanjanja kože koja oštećuje vid. Operacija kapaka može imati dramatičan, pomlađujući učinak dajući cijelom licu odmorniji izgled. To je možda razlog zašto je toliko popularan postupak među poznatim osobama. Evo nekoliko njih koji su to učinili.

RENEE ZELLWEGER

Dobitnica Oscara podigla je oči kako bi uklonila višak kože oko očiju zbog koje je izgledala kao da žmiri. Postupak je imao suptilan, ali značajan utjecaj na njezin cjelokupni izgled.

CHRISTOPHER MALONEY

Zvijezda X-Factora Christopher Maloney priznao je da je nakon maltretiranja na mreži potrošio preko 90 000 američkih dolara na plastičnu operaciju. Podvrgnut je obnavljanju kose, operaciji kapaka i operaciji nosa. 46-godišnja zvijezda kaže da su ga zadirkivali, a glava “uspoređivala s krompirom”. To mu je uzelo danak i otišao je pod nož da poboljša svoje samopouzdanje.

ROBERT DOWNEY

Robert Downey Jr. započeo je glumačku karijeru 1970. godine sa samo pet godina, ali najpoznatiji je po tome što je glumio Iron Mana. Njegova bitka s ovisnošću o drogama bila je vrlo reklamirana – uzela je danak njegovom zdravlju i karijeri i izgledala starije od njegovih godina. Priča se da je imao problema sa očima, te uradio operaciju kapaka. Nikad otvoreno nije priznao da se podvrgava plastičnoj operaciji, ali u 51 godini izgleda prilično seksi i mlado.

TOM CRUISE

Tom Cruise nedvojbeno je jedna od najvećih holivudskih zvijezda svih vremena. 2016. godine 54-godišnjak je dospio na naslovnice kada je prisustvovao dodjeli nagrada BAFTA, izgledajući potpuno transformirano. Kažu da je imao blefaroplastiku donjih kapaka kako bi se riješio vrećica za oči.

CAMERON DIAZ

Priča se da je 44-godišnjakinja operirala kapke, iako to nikada nije potvrdila.

Korekcija očnih kapaka najčešće se izvodi u lokalnoj anesteziji. Kratko nakon zahvata pacijent ostaje pod opservacijom liječnika u Našoj maloj klinici. U prvih 24 sata preporučuje se korištenje hladnih obloga i mirovanje u polusjedećem položaju. Vađenje šavova je nakon 7 dana, a povratak svakodnevnim aktivnostima nakon 10 do 14 dana. Što se tiče komplikacija, one su rijetke i očituju se u privremenoj suhoći očiju, asimetriji kapaka ili uočljivim ožiljcima. Liječnički tim Naše male klinike će vas upoznati sa svim komplikacijama i mjerama opreza za vrijeme konsultacija I pregleda u već unaprijed dogovorenom tretminu.

  • Objavljeno 03/12/2020
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...