Povećanje usana – prednosti i rizici tretmana vraćanja volumena

Augmentacija usana je najtraženiji zahvat u estetskoj medicini. To je tretman kojim se usnama vraća izgubljeni volumen, korigiraju nepravilnosti ili dodaje volumen kako bi se dobile punije, senzualnije usne.

Za oblik i volumen

Hijaluronski fileri mogu poboljšati izgled usnica dodajući im oblik, strukturu i volumen.

Nakon injiciranja, hijaluronski gel u fileru se raspodijeli u usnama te daje potporu i oblik tkivu. Neke od prednosti:

  • Kontrola volumena – količina gela koji se injicira se može kontrolirati da bi se dobio željeni volumen
  • Kontrola brzine augmentacije – Injekcije se mogu dati postepeno, pa čak i u više dolazaka dok se ne postignu idealni rezultati
  • Potencijalne kvrgice koje nastaju pokretanjem usana se lako razgrade.
  • Manje modrica – u usporedbi s drugim filerima kod hijaluronskih filera je prisutno manje oticanja i modrica.

Rezultati nisu trajni te se filer prirodni razgradi tijekom vremena.

Vjerojatnost alergijske reakcije je mala. S obzirom da su hijaluronski fileri napravljeni od supstance slične onoj koju imamo u tijelu, mala je vjerojatnost alergije. Međutim, s obzirom da se u preparatu nalazi i lokalni anestetik lidokain, bitno je da to napomenete našem estetskom doktoru.

Šta možete očekivati tijekom zahvata?

Sam tretman traje kratko, cca 15-30 minuta. Prije zahvata se aplicira lokalna anestetska krema, a i u preparatu se nalazi anestetik lidokain, kako bi zahvat bio minimalno neugodan. Koriste se jako tanke, fine igle kojima se gel ubrizgava u usne.

  • Nakon tretmana preporučuje se unutar 48 sati koristiti led kako bi se umanjilo eventualno oticanje, ali bez jakog pritiska na tretirano područje.
  • Preporučuje se ne koristiti šminka niti ruževi bar nekoliko sati nakon aplikacije.
  • Razlika je odmah vidljiva, ali su najbolji rezultati za nekoliko do mjesec dana.

Nuspojave i rizici

Česte nuspojave su privremene i bezopasne, a neke od njih su oticanje, pojava hematoma, crvenilo, bolnost, reaktivacija herpesa.

Opasnije nuspojave su asimetrija usnica, kvrge, infekcija, ishemija, alergijska reakcija. Mogu se izbjeći ukoliko tretman radi iskusni tim doktora kao što je tim Naše male klinike uz upotrebu adekvatnog preparata.

  • Objavljeno 04/02/2020
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...