Povećanje usana korištenjem dermalnih filera

Da bi usne izgledale onako kako Vi to želite potrebno je da se koristi vrhunski hijaluron, a takođe potrebno je i iskustvo, vještina i estetski doživljaj ljekara koji radi intervenciju. Pravilno tretirane usne hijaluronom su lijepe, jedre i prirodno rumene. Osjećaj u usnama se ne mijenja. Usne izgledaju savršeno prirodno i tako ih osjećamo, bilo na dodir ili bilo kakvu drugu senzaciju poput reakcije na toplo, hladno, ljuto. Također nisu bolne, prilikom ljubljenja ne osjeća se nikakva promjena u odnosu na usne prije punjenja.

Dermalni fileri

Fileri za lice (dermalni fileri) omogućuju popunjavanje linija i bora na licu, vraćaju volumen i mladolik izgled te se mogu koristiti za povećanje usana ili blago mijenjanje izgleda. Fileri se već neko vrijeme koriste za poboljšanje izgleda jer ne ostavljaju toliko nepovratne posljedice poput botoksa.
Dobrobiti filera za lice i usne mnogi ističu kao čudotvorne za proljepšavanje kože i zaglađivanje bora. Fileri su najzastupljeniji upravo kod borbe protiv znakova starenja kože, a koriste se na raznim dijelovima lica.

Ovisno o strukturnim i funkcionalnim potrebama kože, u cilju postizanja što prirodnijih rezultata, s Belotero proizvodima postiže se povećanje usana, izglađivanje i popunjavanje bora, obnavljanje volumena lica i rehidriranje kože. Belotero sa svojom patentiranom Dynamic Cross-Linking tehnologijom pruža idealnu ravnotežu kohezivnosti, elastičnosti i plastičnosti kako bi zadovoljila potrebe kože te omogućila najfiniju dermalnu integraciju. Ovaj inteligentni dizajn napredno je rješenje estetskog dosega s predvidljivim i prirodnim rezultatima.

Usne su značajan dio fizionomije lica. One mnogo govore o osobi. Mogu biti senzualne, tanke, stisnute, krive…ima devojaka koje su rođene sa veoma tankim usnama, i pate zbog toga. Neke druge su nesretne zbog asimetrije usana. Starije žene ne vole bore iznad gornje usne po kojima im se razliva ruž. Baš zato je veoma važno da se u startu pravilno definiše problem – tu je najveća odgovornost ljekara koji radi usne.

Prednost hijaluronske kiseline naspram botoxa

Hijaluronska kiselina je nešto sasvim prirodno, ona se nalazi u našoj koži i našim zglobovima te je organizam prihvaća kao nešto svoje, a ne kao strano tijelo. Dok je botox nervni otrov, za koji se , iako se daje u malim dozama još uvijek ne znaju njegove dugotrajne posljedice, hijaluronska je prije 25 godine inicirana u Australiji tako da postoje mnoge studije o neškodljivosti, a također i bora koja je redovito punjena je ostala jednaka i nije se produbljivala. Sa sigurnošću možemo reći da hijaluronska čuva kožu. Botox-om se ne mogu riješavati bore između nosa i usta niti se može dobivati volumen u obrazima i mekanim tkivima kao što se može sa hijaluronskom. Filerima hijlauronske kiseline ne gubimo na mimici lica, znači ostaje naš izražaj, dok botox blokira mišić pa prema tome i ograničava mimiku lica.
Naš centar je opremljen medicinskim aparatima i hirurškom opremom koja se danas koristi u svijetu, a za izvođenje plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih zahvata primjenjujemo savremenu tehnologiju. U Našoj maloj klinici nudimo kvalitetan spektar operativnih zahvata tako da sve tretmane koje nudimo zapravo radimo po svjetskim standardima, jer briga o pacijentu je na prvom mjestu.

Šta će Belotero Lips učiniti za Vaše usne?

– Prirodan i ujednačen volumen
– Uravnotežen izgled
– Poboljšanje krivine i konture
– Puniji oblik

Vertikalne linije iznad i ispod vaših usana mogu se teško sakriti šminkom i često su istaknute kada se u njih probije sjajna nijansa ruža. Karakteristike Belotero proizvoda čine ih idealnim punjačima za injekcije usana. Mogu poboljšati izgled vaših usana dodavanjem oblika, strukture i volumena. Na taj način možete podesiti efekat prema vašoj ličnoj ideji savršene usne. Poboljšanje usana zahtijeva pristup koji je manje-više približan prirodnim rezultatima.
Injekcije se mogu dati postepeno na različitim terminima, dok se ne postigne željeni rezultat. Proizvod se stapa s prirodnom strukturom vaše kože i daje gladak i prirodan rezultat, koji traje, ali nije trajan. Podmladite usne prirodno i učinite sebe mlađim i ljepšim osobama!

Dražesne usne – prirodne i jednake

Hijaluronska kiselina tretman za dermalno punjenje je idealan za dodavanje mekanog oblika tankim usnama ili za oblikovanje kontura usana. Asortiman Belotero-a pruža punjenja hijaluronske kiseline koja se tako glatko integriraju u vaše tkivo da se ne osjećate drugačije kada dodirnete tretiranu površinu.

Sadržaj filera

Gotovo kompletan asortiman Belotero-a sadrži lidokain, lokalni anestetik, kako bi poboljšao udobnost tretmana, posebno u osjetljivijim područjima. Posvećeni smo kvalitetu i pružanju HA proizvoda (hijaluronske kiseline) koji će vam pružiti sigurne, prirodne i dugotrajne rezultate u što kraćem vremenu.

U Našoj maloj klinici nudimo kvalitetan spektar operativnih zahvata i tretmana tako da sve usluge koje nudimo zapravo radimo po svjetskim standardima, jer briga o pacijentu je na prvom mjestu.

Za više informacija i konsultacije oko operativnih tretmana koje nudi Naša mala klinika pozovite nas na tel: 033 222 212 ili putem e-mail adrese info@nasamalaklinika.net

  • Objavljeno 04/11/2019
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...