Povećanje grudi

Dojka kao pojam ženstvenosti i seksualnosti je prolazila različite faze tokom razvoja društva sa različitim pogledima na “lijepu dojku”. Povećavanje grudi se ubraja u nešto manje, ali vrlo efikasne zahvate estetske hirurgije. Iako je riječ o tehnički relativno jednostavnom hirurškom zahvatu, povećanje dojki je operacija koja od estetskog hirurga traži smisao za oblikovanje i proporcije.

Prilikom odabira implantata hirurški tim posebnu pažnju posvećuje željama pacijentice, a nakon toga, oslanjajući se na svoje dugogodišnje iskustvo, bira optimalnu veličinu i oblik implantata.

Željeno povećanje dojki postižemo ugradnjom implantata najboljih svjetskih proizvođača, najnovije generacije i najboljeg kvaliteta. Koristimo trajne silikonske implantate Mentor.

Nakon operacije povećanja dojki pacijentica dobiva certifikat za implantate koji su joj ugrađeni. Implantati spadaju u takozvanu grupu trajnih implantata koje nije potrebno mijenjati, osim ako nema opravdanih medicinskih razloga za to. Važno je znati da pacijentica bez teškoća može dojiti dijete i da se može podvrgnuti svim medicinskim pretragama dojki, budući da se implantat nalazi ispod mliječne žlijezde ili ispod prsnog mišića.

Rezultat ove estetske operacije je odmah prisutan i vidljiv, pa su i pacijentice njime vrlo zadovoljne.

U skladu sa željama pacijenata u mogućnosti smo ponuditi i Polytech implante koji važe za jedne od najkvalitetnijih na svjetskom tržištu.

Preoperativna priprema

Hirurg mora biti upoznat sa svim zdravstvenim problemima, alergijskim reakcijama, ranijim operacijama, uzimanjem lijekova, sportskim aktivnostima i sl. Provjera općeg zdravstvenog stanja i osnovnih laboratorijskih analiza je obavezna za sve pacijente. Poželjno bi bilo da se prestane sa pušenjem, te uzimanjem lijekova i pripravaka koji utiču na koagulaciju krvi.

U prvom razgovoru sa operaterom bit će Vam skrenuta pažnja na oblik, veličinu i poziciju grudi, te na eventualne nejednakosti. Tokom preoperativne pripreme se napravi i fotodokumentacija koja se upotpunjuje fotografijama tokom i nakon operativnog zahvata, kao i tokom previjanja.

Operativni zahvat

  • Anestezija: Uvećanje grudi se uvijek radi u općoj endotrahealnoj anesteziji.
  • Trajanje: Uvećanje grudi se uvijek radi u općoj endotrahealnoj anesteziji.

Postoperativni tok

Osjećaj oticanja, bolova, pritiska i eventualnog otežanog disanja su normalne ostoperativne tegobe koje nestaju u nekoliko narednih dana. U naredne 4 sedmice se nosi kompresivni grudnjak koji dobijate kod nas na Klinici sa ciljem da grudi zadrže željeni oblik.

Kroz naredne dvije do tri sedmice se vraćate normalnim aktivnostima, dok se nakon šest sedmica poslije operacije možete vratiti i treningu.

Komplikacije

Moguće komplikacije su otok, mali hematomi, infekcije i krvarenje koje se za kratko vrijeme veoma uspješno otklanjaju. Svaka infekcija koja se pojavi u tkivu oko umetka uglavnom se može liječiti antibioticima, međutim mogu uzrokovati potrebu da se umetak hirurški odstrani. Umetak se može vratiti nakon nekoliko mjeseci, kada se infekcija izliječi.

Nakon zahvata ostaju ožiljci na grudima ili u području pazuha. Ožiljci sazrijevaju tokom 12 ili više mjeseci te su rijetko vidljivi nakon tog perioda. Ali potrebno je naglasiti da izgled ožiljaka varira od pacijenta do pacijenta. Nezadovoljavajući rezultati izbjegavaju se pažljivim hirurškim planiranjem s osobljem Naše male klinike.

Više informacija o cijeni ove usluge možete pronaći na stranici cjenovnik

Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Pogledaj ostale usluge
Datum objave: 01/12/2017
Rekonstrukcija grudi može se izvršiti na više načina obzirom na konstituciju pacijentice, životni stil, kao i želje koje pacijentica ima. | PROČITAJ VIŠE...
Datum objave: 14/05/2024
BodyTite™ je visokonapredni tretman oblikovanja tijela liposukcijom uz zatezanje kože za oblikovanje grudi, ruku, trbuha, leđa i bedara. | PROČITAJ VIŠE...