fox-eyes-naslovnica-900

Podizanje obrva Silhouette soft nitima – “Fox eyes”

Uticaj društvenih medija s izvrsnim profilima i velikim brojem  pratitelja, zajedno s Internetom i medijima životnog stila, ključni su pokretači kada je riječ o estetskim trendovima. Konkretno, popularnost Kendalla, Belle i Kardashianki najtraženiji je “izgled” kojem mnogi pacijenti teže.

Znakovi starenja se mogu mijenjati

Borba protiv znakova starenja pod svaku cijenu podrazumijeva obnovu kože, ali i obrisa lica, Silhouette Soft niti tvrtke Sinclair pharma zato kombiniraju dva učinka, podizanje kože i njezinu regeneraciju.

Silhouette Soft niti su revolucionarno rješenje i jedan od rijetkih nehirurških tretmana za vertikalno vektorsko podizanje lica. Tretman je idealan za podizanje obraza i izravnanje linije donje čeljusti čime se jasno ublažavaju nazolabijalne i marionetske brazde uz uklanjanje ‘visećih vrećica’ u donjem dijelu lica. Silhouette soft niti također su vrlo efikasni i u zatezanju kože vrata i u podizanju obrva. Učinak diskretnog podizanja trenutan je i odmah vidljiv po zahvatu dok nakon dva do tri mjeseca, nakon stvaranja novog kolagena, dolazi i do dodatnog zatezanja i unapređenja kvalitete kože tretirane regije. Važno je napomenuti da su Silhouette soft niti potpuno biorazgradive i da novonastali kolagen omogućuje rezultate i do dvije godine nakon tretmana.

fox-eyes-txt-1

Kako izgleda tretman nitima?

Silhouette Soft® tretman traje 20 – 30 minuta i radi se ambulantno. Sprovodi se u lokalnoj anesteziji, koja se aplikuje na nekoliko mjesta na koži. Silhouette Soft® niti se postavljaju u kožu pomoću igala, tako da nije potrebno praviti rezove na koži. Nakon aplikacije Silhouette Soft® niti, hirurg vrši laganu kompresiju tkiva, kako bi se postigao željeni učinak podizanja. Efekat nakon aplikacije Silhouette Soft® je oko 18 mjeseci.

Postupak nakon tretmana?

Nakon tretmana, potrebno je pridržavati se savjeta hirurga. Tri sedmice nakon Silhouette Soft® tretmana, preporučuje se spavanje na leđima, minimalni pokreti mišića lica, kao i izbegavanje čišćenja lica snažnim pokretima. Takođe je neko vrijeme potrebno izbjegavati fizičke aktivnosti.

Da li je tretman Silhouette soft nitima bezbjedan?

Silhouette Soft® konci imaju odobrenje FDA . Silhouette Soft® tretman je bezbjedan, komforan i veoma efikasan i može se sprovoditi isključivo u zdravstvenoj ustanovi, od strane ljekara obučenih za primjenu Silhouette Soft®.

  • Objavljeno 28/05/2021
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...