Operativni zahvat smanjenja grudi kod muškaraca

Ginekomastija ili uvećanje muških grudi nije rijedak fenomen. Svaki treći muškarac do 40. godine i svaki drugi preko 50. godine ima manje ili više izražen problem. Nastaje kao posljedica uvećanja žlijezde i nakupljanja masnog tkiva.

Kod izvjesnog broja muškaraca dolazi do povećanja grudi, što im izaziva estetske probleme. Ginekomastija je stanje povećanih muških grudi gdje dolazi do povećanja žljezdanog tkiva. To je izuzetno rijetko stanje koje se javlja kod hormonalnih poremećaja ili nasljednih bolesti. U praksi se najčešće susrećemo s tzv. lažnom ginekomastijom gdje dolazi do povećanja masnog tkiva i manjim dijelom mlohavosti kože, što povećava grudi. Nažalost, bez obzira na vježbanje ne možemo ništa postići za smanjenje grudi, stoga jedino preostaju tretmani, tj. metode.

 

Koji su najčešći uzroci povećanja muških grudi?

Obično se radi o utjecaju genetike. S godinama dolazi do smanjivanja razine testosterona i prevladavanja estrogena, što povećava količinu masnoga tkiva. Postoje brojni lijekovi koji su odgovorni za iste promjene. Nažalost, u zadnje vrijeme vanjski faktori, kao što su brojni dodaci hrani, pesticidi i slično, što svakodnevno konzumiramo, imaju također veliki utjecaj.

 

O čemu moramo voditi računa?

Kod izvjesnog broja muškaraca radi se o povećanoj količini masnog tkiva, višku kože ili kombinaciji. Ovisno o tome se određuje metoda, tj. tretman, te je često potrebno kombinirati više metoda, tj. tretmana za što bolje rezultate, jer često je udružena kombinacija viška masnog tkiva i kože. Kod dijela muškaraca bude zahvaćeno samo područje oko bradavice, dok se kod nekih višak kože proteže prema pazusnoj jami.

 

 

 

Koje su metode za smanjivanje grudi?

Pored operacije koristi se liposukcija. Od nedavno dolazi do razvoja novih metoda i tretmana koji se koriste u tu svrhu.

Prilikom ovih zahvata mogu se smanjiti i bradavice na muškim grudima, ukoliko su prevelike.

 

Kome se obratiti za sve detalje i procjene?

Kako bismo procjenili jeste li dobar kandidat za operaciju, potrebno je doći na pregled i konsultacije. Nakon što pažljivo saslušamo Vaše želje, prema Vašem individualnom slučaju razmatramo mogućnosti koje nam nudi estetska hirurgija. Tijekom pregleda također vršimo specifična mjerenja koja su nam potrebna za određivanje opsega zahvata i postizanje željenog rezultata.

 

Cijena korekcije ginekomastije se definira na pregledu i konsultacijama s našim estetskim hirurzima i doktorskim timom Naše male klinike. Cijena se određuje na temelju postavljene indikacije. Važno je napomenuti da cijena zahvata u Našoj maloj klinici uključuje anesteziju i sve postoperativne kontrole te skidanje šavova, tako da imate cjelokupni tretman uključen.

 

Smanjenje i korekciju grudi možete obaviti u Sarajevu u Centru za estetsku hirurgiju Naša mala klinika. Centar za estetsku hirurgiju Naša mala klinika nalazi se u Ulici Adila Grebe bb. U Sarajevu uslugu smanjenja grudi možete pronaći na više mjesta, specijaliziranih privatnih klinika i poliklinika, međutim ovakve specijalizirane operacije i korekcije je najbolje prepustiti stručnjacima plastične i estetske hirurgije, a iskustva pacijenata kažu da je osoblje Naše male klinike jedno od najstručnijih, najgostoljubljivijih i najpažljivijih kako u Sarajevu, tako i u Bosni i Hercegovini.

 

Zadovoljstvo pacijenata je naš primarni cilj. Iskustva i zadovoljstva klijenata Centra za estetsku i plastičnu hirurgiju koji su se odlučili za usluge operacija grudi, korekcija grudi, povećanje grudi, smanjenja grudi i ugradnja silikona možete pročitati u sljedećim kolumnama.

  • Objavljeno 21/04/2019
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...