Operativni zahvat povećanje grudi u Našoj maloj klinici

Povećanje grudi je zahvat koji se primjenjuje kod osoba s malim tj. nerazvijenim grudima, te kod osoba kod kojih se želi nadomjestiti žljezdano tkivo. Kod opuštenih, visećih dojki ponekad nije moguće riješiti problem samo postavljanjem implantata, već je potrebno zahvat kombinirati s podizanjem bradavice ili čak redukcijom dojki.

Operacija grudi

Zadovoljstvo vlastitim izgledom neizostavan je čimbenik samopouzdanja pa je stoga iznimno važno da se u svojoj koži osjećamo dobro i ugodno, ponekad i uz malu pomoć estetske kirurgije.Operacija grudi (povećanje grudi) jedan je od najpopularnijih zahvata koje nudi Naša mala klinika. Operacijom grudi nastoji se postići pune i lijepe grudi prirodnog izgleda.

Povećanje dojki naglašava ženstvenost i ima za cilj uklanjanje prijašnjih nedostatke poput asimetrije, nerazvijenih grudi, korekciju dojke nakon mastektomije ili praznih grudi nakon poroda i dojenja, stoga ne čudi da je povećanje grudi jedan od najpopularnijih zahvata na tijelu.

Iako je riječ o tehnički jednostavnijem hirurškom zahvatu, za postizanje lijepih i skladnih grudi prirodnog izgleda, operacija povećanja grudi od estetskog hirurga iziskuje smisao za oblikovanje i proporcije, razumijevanje želja pacijentice i uvažavanje anatomskih karakteristika kao što su oblik grudi i postojeća količina tkiva dojke.

Prednosti operativnog zahvata povećanja grudi u Našoj maloj klinici :

  • GODINE ISKUSTVA U ZAHVATIMA POVEĆANJA GRUDI
  • ODABIR NAJBOLJIH IMPLANTATA ZA POSTIZANJE OPTIMALNIH REZULTATA; GRUDI PUNOG VOLUMENA I PRIRODNOG IZGLEDA
  • HIRURZI S ISTANČANIM SMISLOM ZA ESTETIKU I DETALJE
  • BRZ OPORAVAK
  • JEDNOSTAVNE I EFIKASNE PROCEDURE KOD ZAHVATA NA GRUDIMA

Hirurški rez kod povećanja grudi

Hirurški rez kod operacije povećanja grudi izvodi se pazušnoj jami, oko donjeg ruba bradavice ili ispod grudi, bez ikakvih ožiljaka na gornjem dijelu dojke. Obzirom na ove lokacije reza, ožiljak se nakon ovog operativnog zahvata ne vidi. Nakon povećanja pacijenticama savjetujemo da grudi ne izlažu suncu u razdoblju od 12 mjeseci nakon operacije, kako bi ožiljak dobro zacijelio i bio što manje vidljiv.

Jesu li implantati štetni za zdravlje žena? 

Potrebno je ukloniti predrasude da silikonski implantati izazivaju pojavu karcinoma dojke. Nikada nešto slično nije dokazano i objavljeno u ozbiljnoj medicinskoj literaturi. Silikon ima široku primjenu u medicini i smatra se dosad najboljim materijalom za izradu raznovrsnih implantata koji se ugrađuju u ljudsko tijelo, jer ga ljudski organizam izuzetno dobro podnosi. Osim toga, svojom teksturom najviše je nalik na prirodno tkivo dojke. Od silikona se izrađuju umjetni srčani zalisci, pace-maker, kreme za kožu, dječje dudice, sredstva za podmazivanje injekcija i slično. Još nitko, tko se služi tim pomagalima, do sada nije izrazio bojazan za zdravlje pacijenata.

Operaciju augmentacije grudi silikonskim implantatima, koja se počela izvoditi u ranim 60- tim godinama, ubrajamo u najmlađe zahvate estetske kirurgije. Od tada do danas, milionima žena su ugrađeni silikonski implantati te su moguće reakcije na implantat vrlo dobro ispitane i dokumentirane. Moguća je blaga reakcija organizma na implantat, kao strano tijelo što u konačnici rezultira stvaranjem tanke ovojnice oko implantata kao prirodne barijere prema implantatu, poznatije i kao kapsularna kontrakcija koja se manifestira kao tvrdoća grudi, promjena oblika te povremena, mjestimična bol i nelagoda.

Kako bi se smanjila kapsularna kontrakcija, tj. kapsule oko implantata, koriste se teksturirani implantati koji svojom površinom stvaraju trenje između implantata i okolnog tkiva. Izuzetno su rijetke reakcije odbacivanja, koje se manifestiraju u obliku teških upalnih reakcija ili jače izražene kapsule koja vidljivo deformira oblik grudi.

Zadovoljstvo pacijenata je naš primarni cilj. Iskustva i zadovoljstva klijenata Centra za estetsku i plastičnu hirurgiju koji su se odlučili za usluge operacija grudi, korekcija grudi, povećanje grudi i ugradnja silikona možete pročitati klikom ovdje.

  • Objavljeno 01/02/2020
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...