Operacija ušiju Sarajevo BiH

Operacija ušiju, iskustva i cijena, Sarajevo BiH

Operacija ušiju

Operacija ušiju je hirurška intervencija kojom se koriguje položaj i oblik ušnih školjki koje su suviše istaknute i odvojene od glave (klempave uši). Operacija ušiju obuhvata i različite deformitete ušnih školjki koji su urođeni ili su posljedica povreda i infekcija. U slučajevima djelimično ili potpuno nerazvijenih ušnih školjki moguća je njihova rekonstrukcija.

Operacija ušiju – oporavak

Operacija ušiju se kod starijih pacijenata najčešće radi u lokalnoj anesteziji, a kod mlađih u općoj anesteziji i zahtijeva da se na glavi nosi zavoj oko 7 dana. Svrha zavoja je da zaštiti uši, te da održi položaj i oblik ušne školjke nakon operacije. Ovakav postupak omogućava adekvatno zarastanje i modeliranje ušne školjke nakon operacije ušiju. Nakon što prođe djelovanje anestezije moguće je da se jave blagi bolovi, koji se ne traju dugo. Preporučuje se da u tom periodu pacijent spava isključivo na leđima. Konci se najčešće vade sedam do deset dana nakon operacije. Povratak svakodnevnim obavezama može se očekivati desetak dana nakon operacije. Mjesec dana poslije operacije pacijent bi trebao da izbjegava aktivnosti tokom kojih su uši izložene povlačenju ili povređivanju. Zavoj se nosi 10-tak dana nakon operacije, a potom se nosti postoperativna trakica određen vremenski period.

Operacija ušiju u Sarajevu

Operaciju ušiju možete obaviti u Sarajevu u Centru za estetsku hirurgiju Naša mala klinika. Centar za estetsku hirurgiju Naša mala klinika nalazi se u Ulici Adila Grebe bb. Više informacija o našoj lokaciji možete pronaći klikom ovdje. U Sarajevu uslugu operacije i korekcije ušiju možete pronaći na više mjesta, specijaliziranih privatnih klinika i poliklinika, međutim ovakve specijalizirane operacije i korekcije ušiju je najbolje prepustiti stručnjacima plastične i estetske hirurgije, a iskustva pacijenata kažu da je osoblje Naše male klinike jedno od najstručnijih, najgostoljubljivijih i najpažljivijih kako u Sarajevu, tako i u Bosni i Hercegovini.

Zadovoljstvo pacijenata je naš primarni cilj. Iskustva i zadovoljstva klijenata Centra za estetsku i plastičnu hirurgiju koji su se odlučili za usluge operacije i korekcije jednog ili oba uha možete pročitati u nastavku.

Operacija ušiju – iskustva

Iskustva pacijenata koji su operaciju ušiju uradili u Našoj maloj klinici su do sada uvijek bila pozitivna, a neka od njih su:

Još od osnovne škole sam imala traume zbog mojih ušiju, tako da sam jedva čekala priliku da se riješim klempavosti. Nakon što sam na preporuku prijateljice otišla na pregled u Našu malu kliniku, odlučila sam se za operaciju. Bila sam jako zadovoljna kako je prošla operacije i kako su moje uši izgledale poslije nje. Oporavak je prošao bolje nego sam očekivala, pa sam se nakon 10 dana vratila svojim radnim obavezama. Velike pohvale za doktore u Našoj maloj klinici i tople preporuke! – Enida K. 19 god.

Primijetila sam da moj sin ima klempave uši, što mu je pri polasku u prvi razred stvaralo problem, jer su ga druga djeca zadirkivala. Obzirom na moj strah i sumnje da li će on moći u tim godina da se podvrgne zahvatu otišla sam u Našu malu kliniku na pregled i konsultacije. Nakon razgovora sa doktorima smo se odlučili za operaciju, koja je na našu radost prošla jako dobro! Oporavak je trajao oko 7 dana, konci su sami nestajali. Sve pohvale za doktore u Našoj maloj klinici i preporuke svim roditeljima! – Alma B. 52 god.

Nakon udarca koji sam dobio na košarci, moje uho se deformisalo. Nakon par godina odlučio sam se za operaciju u Našoj maloj klinici i itekako sam sretan zbog te odluke. Operacija je prošla jako dobro i oporavak nije bio težak. Moje uši sada izgledaju lijepo i jako sam zahvalan doktorima u Našoj maloj klinici, pogotovo doktoru Alemku Čvorku! – Sani B. 25 god.

Operacija ušiju – cijena

Cijena za oba uha u lokalnoj anesteziji je 1200 KM, a jednog uha 700 KM.
Dok je cijena za oba uha u opštoj anesteziji 1500 KM, a jednog uha 1000 KM.

Saznajte više o operaciji ušiju i estetskoj korekciji ušiju na sljedećem linku: KLIKOM OVDJE.

  • Objavljeno 01/08/2017
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...