Operacija bruha Sarajevo BiH

Operacija bruha, kile ili hernije, iskustva i cijena Sarajevo

Operacija bruha (kile ili hernije)

Bruh, kila ili hernia predstavlja ispupčenje tkiva, najčešće crijeva ili masti pod kožom kroz prirodni ili stečeni otvor u trbušnoj stijenci. U medicini se još odnosi na ispadanje tkiva iz normalnog položaja. Može da nastane usljed urođenih slabosti mekotkivnih struktura ili da se razvije tokom života. U slučaju u kojem pacijent ima oslabljene mišiće oko mjesta gdje se javlja bruh se smatra oboljenjem. Postoji više tipova hernija, a to su:

– Ingvinalne i femoralne(preponske) hernije (ovo je hernija koja se naziva “kila” i najviše je zastupljen tip hernije 75%)
– Umbilikalne/pupčane hernije
– Incioziona hernija (nastaje na mjestu nezaraslog ožiljka)
– Hijatalna hernija (nastaje na dijafragmi na mjestu gdje jednjak ulazi u želudac)
– Kongenitalna hernija (hernija koja se javlja pri rođenju, kod novorođenčadi)

Kako prepoznati bruh, kilu ili herniju?

Ingvinalne hernije ili preponske kile najčešće ne uzrokuju nikakve simptome, tek pri rutinskom pregledu se može desiti da ih liječnik otkrije. U nekim slučajevima može se osjetiti oticanje koje prati stvaranje kile. Izbočina postaje više vidljiva u stojećem položaju, a znakovi i simptomi preponske hernije mogu biti:

– Oticanje u području stidne kosti (s obje strane)
– Bol i nelagoda u području oko prepona prilikom naginjanja, kašljanja ili podizanja tereta
– Bol i oticanje oko testisa
– Pojava kile s obje strane pubične kosti
– Bol i otok u predjelu testisa
– Pojavljivanje problema s mokrenjem i stolicom

Koji su simptomi bruha, kile ili hernije?

U slučaju da dođe do ukliještenja kile, ukliještena kila može biti po život opasna, jer dovodi do zaustavljanja dotoka krvi. Ukliještena kila se može prepoznati po simptomima:

– Mučnine i povraćanja
– Povišene tjelesne temperature
– Brzog srčanog ritma
– Iznenadne boli koja se konstantno pojačava
– Oticanje kile koje može poprimiti crvenu ili modru boju

Operacija bruha u Sarajevu

Operaciju bruha (kile ili hernije) možete obaviti u Sarajevu u Centru za estetsku hirurgiju Naša mala klinika. Centar za estetsku hirurgiju Naša mala klinika nalazi se u Ulici Adila Grebe bb. Više informacija o našoj lokaciji možete pronaći klikom ovdje. U Sarajevu uslugu operacije bruha možete pronaći na više mjesta, specijaliziranih privatnih klinika i poliklinika, međutim ovakve specijalizirane operacije i korekcije je najbolje prepustiti hirurškim stručnjacima sa dugogodišnjim iskustvom, a iskustva pacijenata kažu da je osoblje Naše male klinike jedno od najstručnijih, najgostoljubljivijih i najpažljivijih kako u Sarajevu, tako i u Bosni i Hercegovini.

Zadovoljstvo pacijenata je naš primarni cilj. Iskustva i zadovoljstva klijenata Centra za estetsku i plastičnu hirurgiju koji su se odlučili za usluge operacije bruha, možete pročitati u nastavku.

Operacija bruha, kile ili hernije – iskustva pacijenata

“Nakon nekog vremena primijetio sam određenu izraslinu na preponi, što me ponukalo da odem na pregled kod doktora, gdje mi je ustanovljeno da imam kilu. Po preporuci prijatelja sam otišao u Našu malu kliniku i tamo izvršio operativni zahvat, gdje sam i ležao 3 dana nakon operacije. Operacija je prošla u najboljem redu kao i oporavak uz nadzor ljekara. Bio sam jako zadovoljan kako je sve prošlo i jako sam zahvalan doktorima u Našoj maloj klinici!” – Edis G. 27 godina.

“Nakon nekoliko mjeseci treninga, osjećala sam bol u preponi pri treningu, što sam u samom početku zanemarivala. Nakon nekog vremena svoje simptome sam počela istraživati po internetu i došla do zaključka da je moguće da imam ingvinalnu herniju. Obzirom da sam zbog posla vremenski ograničena, odlučila sam se na operaciju u Našoj maloj klinici, doktori su bili jako susretljivi i prijatni. Njihove kompetencije bile su dodatno ohrabrenje za mene. Operacija je prošla jako dobro, par dana nakon operacije sam ostala u Našoj maloj klinici i bila sam i više nego zadovoljna pruženim uslugama u svakom segmentu!” – Indira P. 22 godine.

Cijena operacije ili hirurškog zahvata bruha, kile ili hernije u Sarajevu

U Našoj maloj klinici cijena hirurški zahvat, tj. operacije bruha, kile ili hernije iznosi 2500 KM.

Saznajte više o operaciji bruha (kile ili hernije) na sljedećem linku: KLIKOM OVDJE.

  • Objavljeno 01/08/2017
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...