Liposukcija – Kompaktan i moćan LipoSurg uređaj za liposukciju
07/11/2018
BELOTERO HYDRO fileri
24/02/2019

Sigurna u sebe uvijek i svugdje

Donosimo vam 5 osobina koje ima samouvjerena žena:

1. Profinjenost pokreta i govora
Samouvjerena žena uvijek hoda sa stavom, a ne nesigurno i nezgrapno. Lijepi damski koraci vizualno izdužuju tijelo. Njeni pokreti i gestikulacije su profinjeni i svjesna je svoje ženstvenosti.

2.Vedra je i pozitivna
Smijeh ne samo da privlači pažnju, već i odašilje signale zadovoljstva, vedrine i spremnosti na igru, a sve su to odlike samopouzdanih žena. Tek ako smo sami sretni, vedri i nasmijani, tada ćemo tako zračiti i prema van, prije svega prema osobama koje nas okružuju.

3.Odlučnost
Samouvjerena žena zna šta želi. Disciplinirana je, organizirana, ambiciozna, odlučna i fokusirana na cilj. Lijenost je osbina koju samouvjerena žena ne priznaje.

4.Nikada ne odustaje od izazova
Najlakše se prepustiti osjećajima sumnje u sebe i odustati od izazova. Ali to sigurno nije ono što bi snažna žena učinila. Snažna žena ima jasne ciljeve i hrabro kroči ka njihovom ostvarenju. Priznaje neuspjehe, koji joj samo pružaju dodatnu motivaciju za uspjehom.

5.Ne pokušava se uklopiti
Samouvjerena žena ima svoja viđenja, ne pokušava se uklopiti u masu. Ako je nešto popularno, ne mora nužno biti i za nju. Ona ima ciljeve, planove, vizije svog života, ali se i podrazumijeva da je uvijek u toku s događanjima.

Kako fizički izgled utječe na samopozdanje - zanimljivi rezultati britanskog istraživanja

Jedno britansko istraživanje pokazuje da žene svoje samopouzdanje vežu uz fizički izgled, i to dvostruko više nego što to čine muškarci. U odnosu na muškarce, žene imaju 6% manje samopouzdanja koje je pod utjecajem različitih faktora.

Dokazano je da im samopouzdanje raste kada prime kompliment vezan za svoj fizički izgled. Istraživanje je, također, pokazalo da veliku ulogu u raspoloženju žene ima dijeta, odnosno broj kilograma koji su skinule. Jedan od bitnih faktora koji utječu na samopuzdanje je i veličina grudi.

Naučnici sa Univerziteta u Manchesteru su se posebno pozabavali ovom tematikom. Da bi saznali koliko izgled grudi utječe na samopouzdanje žene, napravili su zanimljiv eksperiment. Grupa žena starosti između 20 i 55 godina snimana je prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti u dva navrata. Prvi put su nosile "obične" brushaltere, a zatim  " push up" modele koji podižu i približavaju grudi, a psiholozi su zatim poredili snimke i tražili tri elementa u ponašanju koja su ključna za samopouzdanje (izvor: Daily Mail).

Njihovo istraživanje je pokazalo da žene koje su zadovoljne izgledom svojih grudi imaju mnogo više samopouzdanja od onih koje to nisu.

Osmjehivanje - koje simbolizuje pozitivne emocije i koje je dobar signal da osoba ima samopouzdanja bilo je za 73 % češće kada su žene nosile "push up" model. Kontakt očima, koji je, također, jedan od važnih elemenata samopouzdanja, bio je češći za 41 %, a potezi koji odaju nizak nivo samopoštovanja kao što je saginjanje glave, spuštanje pogleda ili oslanjanje čela na ruku bili su smanjeni za 64% kada su žene nosile model za bujnije poprsje.

Iako svi volimo da izgledamo što ljepše, psiholozi ipak nisu očekivali tako upadljive razlike u ponašanju. Ovaj eksperiment je pokazao da žene koje su pomoću brushaltera dobile bujnije i zategnutije grudi, imale su znatno više samopouzdanja.

Htjeli to priznati ili ne, fizički izgled je ono što prvo primijetimo na osobi kada ju upoznajemo

Međutim, obzira šta nam govore, kako treba biti zadovoljan u potpunosti svojim izgledom, ne postoji žena koja je u potpunosti zadovoljna svojim tijelom. Lako je reći, „budi samouvjerena i bit ćeš privlačna“, ali nije to lako provesti u djelo.

Npr. žene koje imaju male grudi pate zbog manjka samopouzdanja. Ne osjećaju se dobro u kupaćem kostimu ili sportskom grudnjaku. Ili pak, ženma kojima su se grudi smanjile i opustile nakon jedne ili više trudnoća, ne osjećju se više dobro u vlastitom tijelu.

Također, ukoliko je jedna dojka Vam primjetno manja od druge – sve to dovodi do manjka samopouzdanja.


"Iskustvo koje mi je znatno pomoglo u karijeri i samopouzdanju"

- Ana Marija Jurišić

Donosimo vam iskustvo Ane Marije Jurišić, jedne od najpoznatijih bosanskohercegovačih manekenki, modela i pobjednica prestižnih svjetskih izbora ljepote, koja nam govori o tome kako se odlučila prepustiti najboljim stručnjacima iz Naše male klinike i sebe nagraditi lijepim i zategnutim grudima.

”Nakon rođenja djeteta desilo se nešto sasvim prirodno - moje grudi su "ispuhale". Postale su manje i spuštene. Za posao kojim se bavim (manekenstvo i promocija linija rublja,) to i nije najbolja reklama, niti mislim da bi ijedna kuća u tom trenutku željela da ih ja reklamiram."

Na pitanje kako se odlučila prepustiti rukama stručnjaka iz Naše male klinike, Ana Marija je istakla da je dobila preporuke za naš Centar, te je istražila o iskustvu naših doktora. Nakon konsultacijskog razgovora, više nije imala dilemu.

"Danas sam ja ta koja njih preporučuje. Doktori su vam u svakom trenutku na raspolaganju. Ali ono što je glavno jeste njihova stručnost i finalni rezultat. Ipak, finalni rezultat je svima najvažniji.

Ni u jednom trenutku nisam zažalila što sam se odlučila na zahvat povećanja i podizanja grudi, čak naprotiv, moja manekenska karijera, bar u tom dijelu promocije rublja,  ponovno je zaživjela.„

Nasmijana manekenka nam je dodala da bi svaka djevojka trebala samostalno donijeti odluku o operacionom zahvatu povećanja grudi. "Ako postoji bilo kakav razlog zbog kojeg je djevojka na neki način nezadovoljna svojim grudima, zaista ne postoji niti jedan negativan razlog da se ne podvrgne operacionom zahvatu.

Nakon određenog vremena, jednostavno zaboravite i da ste operisali grudi. One su tako lijepe i prikladne da su postale dio vas - kao da su takve oduvijek i bile.

Ukoliko i Vi razmišljate o ovom estetskom zahvatu, a mnogo je pitanja koja Vam se vrte u glavi, predlažemo da BESPLATNO preuzmete naš eBook vodič, koji vam donosi odgovore na sva važna pitanja, kada je u pitanju ovaj popularni estetski zahvat
Messenger icon
Live chat sa našim timom