Transplatacija kose Sarajevo BiH
FUE Transplantacija kose
01/11/2017
Mezoterapija Sarajevo BiH
Mezoterapija
01/01/2018

Laserski tretman proširenih vena

Proširene vene Sarajevo BiH

Laserski tretman proširenih vena

Prema današnjim preporukama eminentnih zdravstvenih institucija iz svijeta, laserski tretman proširenih vena predstavlja savremenu učinkovitu i sigurnu proceduru. Proširene vene je neophodno tretirati da bi se izbjegla pojava nastanka tromba u njima, kao i hroničnih problematičnih rana na nogama (venski ulkusi). Ovaj bezbolni tretman spada u red minimalno invazivnih procedura (nema klasičnih hirurških rezova) za koje nije potrebna preoperativna priprema i opšta anestezija koja se primjenjuje kod klasičnih operacija.  Intervencija se obavlja u tumescentnoj anesteziji (vrsta lokalne anestezije).

Laserski tretman proširenih vena – trajanje

Procedura traje od 30 do 60 minuta, obavlja se u lokalnoj anesteziji i podrazumijeva bezbolno zatvaranje bolesne i proširene vene toplotom laserske svjetlosti koju emituje posebni laserski kateter. Za razliku od klasične operacije (stripping), pacijenti odmah nakon završenog tretmana napuštaju kliniku i mogu normalno da se kreću. Nakon obavljenog tretmana, krv od bolesnih vena koje su laserom zatvorene preuzimaju glavne duboke vene i funkcija noge ostaje u potpunosti sačuvana. Ovaj tretman nudi odlične estetske rezultate. Mogućnost ponovnog nastanaka proširenih vena nakon tretmana vena ovom metodom je najmanja u poređenju sa drugim dostupnim metodama.

Laserski tretman proširenih vena u Sarajevu

Laserski tretman proširenih vena možete obaviti u Sarajevu u Centru za estetsku hirurgiju Naša mala klinika. Centar za estetsku hirurgiju Naša mala klinika nalazi se u Ulici Adila Grebe bb. Više informacija o našoj lokaciji možete pronaći klikom ovdje. U Sarajevu uslugu laserskog tretmana proširenih vena možete pronaći na više mjesta, specijaliziranih privatnih klinika i poliklinika, međutim ovakve tretmane je najbolje prepustiti stručnjacima plastične i estetske hirurgije, a iskustva pacijenata kažu da je osoblje Naše male klinike jedno od najstručnijih, najgostoljubljivijih i najpažljivijih kako u Sarajevu, tako i u Bosni i Hercegovini.

Laserski tretman proširenih vena – cijena

Cijena tretmana proširenih vena varira između 2000 KM do 3500 KM u zavisnosti od kompleksnosti zahvata.

Messenger icon
Live chat sa našim timom