Proširene vene predstavljaju najčešće oboljenje krvnih sudova nogu-580
Proširene vene predstavljaju najčešće oboljenje krvnih sudova nogu
14/04/2020
Donosimo vam iskustvo pacijentice nakon korekcije grudi
21/04/2020

Koliko ćete bora na licu imati i kada će se one javiti, zavisi od mnogih stvari. Tu su prije svega životne navike!

Pušenje

Sigurno ste primjetili da koža strastvenih pušača ima specifičan, suh, iscrpljen izgled i pore vidljive izdaleka. Ovakva koža sklonija je takozvanim pušačkim borama. Nedovoljna hidratacija. Treba piti dovoljno vode tokom dana! Što zbog mršavljenja, pravila ishrane i zdravlja, što zbog njegovane kože. Suha koža je sklona borama! Česti pokreti lica – ukoliko se mnogo mrštite  ili se mnogo smijete, možete dobiti bore. Dobro, za razliku od „mrštilica“, bore „smijalice“ imaju svoju draž! To su takozvane mimičke bore.

Izloženost suncu. Sunce je potrebno vašoj koži za stvaranje vitamina D, ali bez pretjerivanja. Ukoliko ste na suncu bez zaštitne kreme, veće su šanse da dobijete bore od sunca. Nedovoljno sna i loša navika da ne skidate šminku prije spavanja. Loša ishrana u kojoj nema dovoljno svježe hrane, a posebno vitamina C! Za zategnuto lice treba vam pravilna ishrana.

Sigurno ste nailazili na razne kreme protiv bora, a možda ste išli i na mikrodermoabraziju lica.

Probudite vašu kožu

Pored tretmana dok ste u izolaciji možete učiniti super stavri za vaše lice, naime možete raditi masažu lica i na taj način probuditi vašu kožu i potaknuti stvaranje kolagena. Jako popularna masaža je Zogan masaža, japanska metoda masiranja lica. Ako pokušavamo neku naciju da gledamo kroz prizmu stereotipa, onda o izgledu Japanaca i njihovom zdravlju možemo reći sve najbolje. Manje-više izgedaju mladoliko i teško im je tačno odrediti godine.

Oni imaju zdrav odnos prema svom tijelu, počevši od ishrane, preko redovnih fizičkih aktivnosti, a tu je i masaža protiv bora na licu – Zogan masaža. Mi donosimo priču divne mame blizanaca Jelene Jugović Tuncel koja je snimila kako ona „radi“ masažu lica, sve što vam treba je dobra volja i malo kokosovog ulja.

Messenger icon
Live chat sa našim timom