10 savjeta za pravilno čišćenje kože lica
21/01/2020
Operativni zahvati povećanja grudi u Našoj maloj klinici 580
Operativni zahvat povećanje grudi u Našoj maloj klinici
01/02/2020

Dermalni fileri u službi sve većeg broja populacije

Dermalni fileri u službi sve većeg broja populacije - 580

Dermalni fileri u službi sve većeg broja populacije - 900

Kako na usne djeluju dermalni fileri?

Naše usne su građene od velikog broja živčanih završetaka, bogato su prokrvljene (zato i puno krvare kod porezotine), s dosta sluzavog tkiva, tanke kože i masnih stanica. Kod korištenja dermalnih filera za dobivanje punijih usana, filer se ubrizgava odmah ispod kože, izravno u tkivo kože kako bi ga podiglo. Tako se volumen usana povećava što doprinosi boljem izgledu cijelog lica.

Kako se pripremiti za tretman?

Ako ste se odlučili za povećanje usana za početak vam preporučujemo razgovor s timom estetskih hirurga Naše male klinike. Uvjerite se da ste izabrali pravog doktora, kao i ispravnu vrstu dermalnih filera. Danas je na tržištu široka ponuda dermalnih filera, ali nije svaki idealan za ovaj tretman i ne nudi svaki najbolje rezultate za povećanje usana.

Boli li tretman?

Morate biti svjesni da će ubrizgavanje dermalnih filera u usne biti bolnije nego kod drugih dijelova lica, jednostavno zato što su usne pune živčanih završetaka osjetljivih na svaki ubod igle. Srećom, ta bol je kratkotrajna i čim se dermalni filer ubrizga, bol se rasprši. Anestetska krema ili lokalni anestetici  će pomoći kod ublažavanja boli.

Tretmani hijaluronskim dermalnim filerima

Pravilno tretirane usne hijaluronom su lijepe i prirodno rumene. Osjećaj u usnama se ne mijenja. Usne izgledaju prirodno i tako ih osjećamo, bilo na dodir ili bilo kakvu drugu senzaciju poput reakcije na toplo, hladno, ljuto i sl.

Hijaluronski fileri su najtraženiji za oblikovanje, konturisanje i popunjavanje usana, kao i dodavanje volumena iz više razloga:

  • prirodnog je porijekla,
  •  ne izaziva alergijske reakcije,
  • efekat je vidljiv odmah,
  • procedura popunjavanja i oblikovanja usana hijaluronom traje kratko,
  • efekat je odličan i diskretan,
  • usne imaju prirodan izgled,
  • nema perioda oporavka, već se pacijent vraća svakodnevnom životu odmah nakon procedure.

Trajanje efekta: 8 do 12 mjeseci u početku, kasnije i duže (uz pravilnu tehniku ubrizgavanja, efekat može trajati znatno duže).

Zakažite tretman povećanja usana u Našoj maloj klinici  na tel: 033 222 212 ili putem e-mail adrese info@nasamalaklinika.net

Messenger icon
Live chat sa našim timom