Neka Vam i zimi usne budu nježne i njegovane

Osjetljivost usana tokom zimskog perioda

Koža usana je najosjetljivija jer nema lojne žljezde koje luče zaštitni sloj. Zato im je zimi potrebna adekvatna njega.

Tokom zimskih dana niske temperature, vjetar sneg i kiša isušuju usne, pa one pucaju, grube su i mogu biti bolne. Koža usana nema lojne žljezde koje bi lučile potreban zaštitni sloj. Ako ga ne zaštitite dodatnom njegom, stvoriće se površinski sloj izumrlih ćelija, koji se ljušti, pa usne postaju sve grublje.

Jako je važno redovno raditi piling usana. Pastu nanesite na usne, ostavite da djeluje nekoliko minuta, pa nježno istrljajte ili grubljim peškirom ili mekanom četkicom za zube. Na kraju sperite mlakom vodom. Blagi piling preporučuje se jednom nedjeljno, i u preventivne svrhe.

Reviderm trostruki aktivni stimulator kolagena stimulira izgradnju kolagena

Reviderm trostruki aktivni stimulator kolagena

Zaštita Vaših usana preparatima

Reviderm trostruki aktivni stimulator kolagena stimulira izgradnju kolagena. Hidrokompleks nadopunjuje zalihe vlage u koži s trenutnim i dugotrajnim učinkom.

Primjena Reviderm trostrukog aktivnog stimulatora kolagena: Nanijeti kao masku na područja očju i usana 2 do 3 puta sedmično. Ukloniti ostatak nakon 15 minuta. Također je prikladna za dnevnu upotrebu kao i noćna krema.

Dolazak hladnijih dana štošta mijenja pa tako i potrebe naše kože. Idealno je vrijeme za hidratacijske beauty tretmane koji će koži vratiti prijeko potrebnu i izgubljenu vlagu pa tako i usnama.

Ako želite svakodnevno učiniti nešto za svoje usne koristite med. Na kašičicu stavite taman onoliko meda da prekrijete usne, pa držite oko pet minuta. Za ishranu suhe kože usana možete da iskoristite i malo kokosovog ulja, koje takođe treba da odstoji na usnama bar pet minuta.

Ukoliko pored same njege želite punije usne, svakako možete sebe nagraditi ove zime.

Povećanje usana ima tri primarna cilja:

  • povećati volumen usnama koje su tanke
  • drugi cilj je kreirati i definirati rubove usana jer tada izgledaju senzualnije
  • treći cilj je korigovati vertikalne bore koje se vremenom pojavljuju

Kod oblikovanja usana jako je važno pratiti pravilno proporcije lica.

  • Objavljeno 31/10/2019
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...