Naša mala klinika: Kirurgija više nije tabu tema

Estetska kirurgija se posljednjih nekoliko godina puno promijenila, odnosno promijenio se pogled na taj segment uljepšavanja.
Prije je bilo jako teško iz nekoga izvući priznanje da je nešto popravljao na sebi, a danas nam se čini kako su takvi zahvati postali simbolom ljepote i statusa, pogotovo među mlađom populacijom koja je pod velikim utjecajem medija.

Pogledajmo samo najsvježije primjere koji “vrište” iz svih medija. Bella Hadid i Kylie Jenner mlade su žene koje su tek u svojim ranim 20-ima, a imale su brojne operacije koje nisu radile zbog zdravstvenih razloga niti neke velike estetske nepravilnosti nego isključivo kako bi se uklopile u trenutne standarde ljepote. Ne možemo poreći činjenicu da su usnice poput onih kakve ima Kylie posljednjih godina toliko popularne na Instagramu među mlađom popu- lacijom da to već graniči s epidemijom.

Pokrenute su mnoge rasprave oko toga koje operacije su moralno opravdane, a koje nisu. No, kao i sa svime u životu, tako niti sa operacijama ne treba pretjerivati. Ako ste zaista duboko nesretni zbog “klempavog“ uha koje vam narušava samopouzdanje nema razloga da taj problem ne riješite i konačno postanete zadovoljni sobom. Međutim, češći je slučaj da se na “plastične operacije“ odlučuju osobe koje nisu zadovoljne sobom. Nažalost, statis- tike pokazuju da osobe koje se jednom podvrgnu nekoj vrsti estetske operacije, često odlaze i na nekoliko operacija jer nikako nisu zadovoljne sobom – što je nerijetko pokazatelj da pravi problem nije zapravo u izgledu već u nedostatku sam- opouzdanja. Zanimalo nas je što misle stručnjaci pa smo o toj problematici i trendovima u svijetu kirurgije popričali s prim. dr. Alemkom Čvorkom.

Ostatak teksta možete pročitati na linku: https://www.snl.ba/post.php?id=1501

  • Objavljeno 01/01/2015
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...