Najefikasnije tehnike podmlađivanja lica u Našoj maloj klinici900

Najefikasnije tehnike podmlađivanja lica u Našoj maloj klinici

Svi mi želimo dugovječan mladalački izgled lica i tijela, ali sve dok se ne pojave prvi znaci starenja poput bora i opuštene kože – ne razmišljamo mnogo o svom načinu života i kako on utječe na našu kožu, kao i proces njenog starenja koji može biti i ubrzan usljed određenih faktora. S druge strane starenje je prirodan proces koji, ma koliko želimo, ne možemo zaustaviti! Srećom, postoje brojne tehnike za podmladjivanje lica, kao i kozmetički preparati kojima možete odložiti starenje!

Neke od ovih tehnika za podmlađivanje lica su neinvazivne, druge minimalno invazivne, dok  pojedine podrazumevaju kontaktiranje klinika za estetsku hirurgiju radi zakazivanja plastične operacije za zatezanje lica i tijela. Koji od ovih tehnika za podmladjivanje lica će vama odgovarati, zavisi od mnogih faktora među kojima su: tip i stanje vaše kože, godine starosti, genetska predispozicija, životne navike i slično.

Pojedine osobe su pobornici prirodnih i kućnih tretmana za podmlađivanje lica, dok drugi više vjeruju u moć i efikasnost tretmana koje pruža estetska hirurgija. Koji god da tip tretmana za podmlađivanje lica (kozmetičke ili hirurške zahvate) preferirate, Naša mala klinika centar za estetsku hirurgiju može da vam pomogne u odabiru najbolje metode za vas i postizanju željenog cilja!

Koji tipovi tretmana za podmlađivanje lica postoje i kada se oni preporučuju?

Ukoliko ste na vašoj koži primijetili nepravilnosti i znakove starenja kao što su bore, opuštenost i gubitak elastičnosti, tamne fleke, „staračke“ pege i slične promjene, a želite da ih se riješite na najbrži i najefikasniji način, u ovoj namjeri mogu vam pomoći različite tehnike podmlađivanja koje pružaju kozmetički centri i estetska hirurgija. Razlike u tehnikama svakako postoje, a zavise i od toga koji je tip tretmana. Postoje:

 • tehnike zatezanja kože i lifting lica koje obezbjeđuje Naša mala klinika Centar za estetsku hirurgiju i plastične operacije,
 • tehnike popunjavanja bora pomoću filera,
 • tehnike za opuštanje mišića i korekciju bora i
 • tehnike popravljanja nepravilnosti i znakova starenja pomoću nehirurških ili minimalno invazivnih metoda kao što su laserski ili ultrazvučni tretmani, hemijski piling, dermoabrazija…

Svi ovi tretmani daju efikasne rezultate u određenom vremenom periodu, ali je bitno obratiti pažnju na to da li je osoba sa početnim znacima starenja ili su bore i opuštena koža već uveliko izraženi. U zavisnosti od toga, ali i drugih faktora, Naša mala klinika Centar za estetsku hirurgiju će vam preporučiti najbolji tretman za podmlađivanje lica.

Koje tretmane za podmlađivanje lica obezbjeđuje Naša mala klinika?

Poseban dio u okviru plastične hirurgije predstavlja estetska hirurgija koja se vrši na licu u svrhu podmlađivanja, postizanja estetske savršenosti, korigovanja asimetrija, nepravilnosti, deformiteta,… Kada su u pitanju neinvazivne ili minimalno invazivne metode i tretmani oštećene kože lica radi uklanjanja nepravilnosti poput ožiljaka, bora i hiperpigmentacija odnosno postizanja mekoće, glatkoće i zategnutosti kože, Naša mala klinika može da vam pruži sljedeće tretmane:

 • Dermoabrazija – predstavlja tretman koji se izvodi ručno ili uz pomoć aparata koji ima abrazivne cilindre, te se rotacijom uklanjaju oštećenja sa površinskog sloja kože;
 • Podmlađivanje lica hijaluronskim filerima – hijaluronska kiselina je supstanca koja se prirodno nalazi u koži. Njena proizvodnja se smanjuje usljed starenja, te dolazi do pojave bora, a ubrizgavanjem hijalurona se obnavlja njegova količina, popunjavaju nepravilnosti i vraća tonus i mladalački izgled kože, što ovaj tretman čini jednim od najpopularnijih.
 • Ovi tretmani su vrlo jednostavni, kratkog trajanja i minimalnog vremena potrebnog za oporavak, a pružaju odlične efekte kada koža nije mnogo opuštena i bore nisu mnogo izražene. U slučaju kada koža visi i prisutne se duboke bore, neophodna je hirurška intervencija, a mi obezbeđujemo:

  • Face lifting – procedura kojom se zateže i podiže opuštena koža lica i vrata odstranjivanjem njenog viška, a ponekad je potrebno uz to izvršiti i liposukciju lica radi uklanjanja masnih naslaga, a često se kombinuje i sa drugim zahvatima koje estetska hirurgija obezbeđuje (korekcija očnih kapaka, podizanje obrva i druge);
  • Lipofiling/liposkluptura lica – metoda kojom se vrši ubrizgavanje sopstvenog masnog tkiva sa drugih dijelova tela (najčešće sa stomaka ili zadnjice) radi popunjavanja bora i zatezanja lica i
  • Čeoni lifting – zahvat kojim se zateže i podiže višak opuštene kože, korigovanje dugih horizontalnih i vertikalnih bora na čelu i između obrva, a ujedno i podizanje obrva.

  Hirurške intervenciju traju duže, izvode se uglavnom u opštoj anesteziji i podrazumijevaju pravljenje rezova radi odstranjivanja viška kože, te je zato i period oporavka nešto duži, ali su rezultati dugotrajniji i brži.

  Odaberite tretman za podmlađivanje lica u skladu sa svojim potrebama i željama, a ako ste u dilemi i treba vam pomoć prilikom odabira – kontaktirajte nas i zakažite konsultacije sa doktorima Naše male klinike u različitim oblastima koje pruža estetska hirurgija.

 • Objavljeno 05/03/2020
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...