Najbolji tretmani dermalnim filerima na području Zenice

 

Kako starimo postajemo sve iskusniji i samopouzdaniji, ali pritom možemo izgubiti samo jednu stvar: mladolik izgled naše kože. Tada ono što vidite izvana ne odgovara poletnoj osobi kakvom se osjećate iznutra. Naša mala klinika u Sarajevu nudi tretmane dermalnim filerima za lice koji nježno ublažavaju znakove starenja ili suptilno poboljšavaju ono što vam je priroda dala. Dermalni filer ima formulacije za svako područje lica i nakon što se savjetujete sa stručnim timom Naše male klinike, dermalni fileri kroz tretmane moge optimalno naglasiti vaše najbolje crte lica i pružiti vam prirodan izgled.

Derma fileri

Fileri koje koristimo u Našoj maloj klinici su blagi, obnavljajući ubrizgavajući dermalni fileri koji se mogu koristiti za razne potrebe, ali posebno za ispunjavanje linija i nabora. Također se mogu upotrebljavati za obnovu punoće obraza i područja brade te za poboljšanje izgleda usana. Hijaluronskim filerom se može tretirati područje oko očiju, čelo, obrazi, nazolabijalne bore (od nosa prema usnicama), mogu se koristiti za povećanje usana i korigiranje kontura donjeg dijela lica.

Prednost derma filera

Ono što ih čini posebnim jesu njihova kompatibilnost i biorazgradivost. Bore nastaju starenjem kože, gubitkom vlažnosti i promjenom odnosa elastičnih i kolagenih vlakana. Hijaluronskim filerima moguće je popuniti bore, te ih učiniti nevidljivim. Usne su kao i oči ukras lica. Veliki broj ljudi ima nenaglašene usne, a također gubitkom vode u organizmu usne postaju ”ispijene” sa puno malih vertikalnih brazda. Hijaluronskim filerima moguće je naglasiti usne i vratiti im punoću. Pored hijaluronskih filera na našoj Klinici u ponudi imamo i filere koji osim direktnog učinka revitaliziraju tretirane regije vraćajući im mladalački izgled.

Operativni zahvat

Potrebno je skrenuti pažnju ukoliko imate koagulopatije, oboljenja štitne žlijezde, povišen krvni pritisak, bubrežno ili srčano oboljenje, te ukoliko uzimate antikoagulante (Aspirin, Andol, Plavix, Sintrom). Posebno je bitno da naglasite ako ste do sada bili tretirani nekim filerima. Posebne pripreme za tretman nisu potrebne.

Komplikacije su rijetke i mogu se javiti u vidu hematoma, infekcije, kao i malih subdermalnih grudvica.

Stručna pomoć, vrhunski tretmani i briga za pacijente samo su dio onoga što godinama naša klinika čuva i njeguje, iz tog razloga za Vas je tu Poliklinika i Centar za plastičnu i estetsku hirurgiju Naša mala klinika Sarajevo, već danas zakažite svoj termin i dođite na besplatne kosultacije.

  • Objavljeno 03/01/2014
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...