Moderna tehnologija uklanjanja dlačica u Našoj maloj klinici

Alma Soprano ICE model 2017

 

  • Posjeduje sonde koje generiraju laserske snopove u više talasnih dužina Alex 755 nm i Speed 810 nm, čime je omogućen tretman svih tipova kože u svako doba godine
  • Soprano ICE koristi SHR metodu Alma lasera. U dermis prodire veliki broj kratkih laserskih impulsa kojima se kumulativno postiže potrebna temperatura za uklanjanje dlačica, a pri tome ne stvara bol jer ne zagrijeva okolnu regiju i tkivo
  • Posebna ICE™ tehnologija, integrisana u Soprano ICE, jako i efikasno rashlađuje površinu kože, čime sprječava osjećaj bola i površinska oštećenja kože i opekotine
  • In-motion tehnika podrazumijeva ponavljajuće pomijeranje aplikatora preko tretirane oblasti, čime je omogućena bolja pokrivenost same regije koja se epilira, a dodatno čini sam tretman mnogo ugodnijim od tehnka koju koriste raniji laseri.

 

SVE OVO RAZLIKUJE ALMA LASERE OD KONKURENTSKIH LASERA; ČINEĆI TRETMANE BEZBOLNIM I UČINKOVITIM KAO NIKAD DO SAD

Da bi se to postiglo, energija lasera mora prodrijeti nekoliko milimetara u kožu kako bi se dosegnuo korijen dlačica. U trenu kada dopre do melanina (pigment ) u dlaci, svijetlost se apsorbira, i pretvori u toplotu koja uništava dlačice

 

Što je dlaka tamnija, deblja i gušća, to je apsorpcija veća. Uništavaju se samo dlačice u fazi rasta, pa je za postizanje potpunog rezultata tretman potrebno ponoviti 4 do 6 puta.

Rezultat tretmana također ovisi o eventualnim endokrinološkim problemima, te genotipu klijenta. Kako bi se postigla što veća učinkovitost, bitno je dogovoriti plan tretmana sa specijalistom, ovisno o vašem tipu kože i kose. Povremeni tretmani održavanja bi, također mogli biti potrebni. Najčešće se laserski tretiraju noge, pazusi, gornja usna, brada, bikini područje, intimna zona i ruke. Međutim, neželjene dlačice moguće je ukloniti s gotovo svakog dijela tijela, izuzev kapaka i područja očne jabučice.

 

Alma Soprano Ice je bezbijedan, medicinski ispitan laser, najnovije  tehnologije, kojim se bezbolno i trajno uništavaju dlačice na cijelom tijelu i licu, bez obzira na njihovu boju ili boju kože.

 

Alma Soprano Ice laser koristi različite talasne dužine, što omogućava da se apsorbuju dlačice ispod kože i zatim toplotom trajno uništi folikul ( korijen ) dlake, zajedno sa njenim DNK zapisom .

 

Pri tome ova vrhunska tehnologija, koja posjeduje sistem hlađenja , omogućiće da tretman bude bezbolan i bez neprijatnih posljedica, opekotina, po čemu smo unikatni u Bosni i Hercegovini.

 

Folikuli dlaka koje se nalaze u aktivnoj fazi rasta predstavljaju najbolji cilj za lasersku epilaciju. Treba napomenuti da se prosječno u fazi rasta (anagena faza) nalazi od 70-90 % dlaka (istovremeno), u fazi regresije (katagena faza) 1 %, a u fazi odmora, tj. ispadanja (telogena faza) 10-30 % dlaka.

 

Da bi se folikul dlake uništio osim što mora biti u anagenoj fazi potrebno je da laser ima dovoljnu količinu energije i odgovarajuću talasnu dužinu, što Alma Soprano Ice laser obezbjeđuje.

 

Talasne dužine i konstrukcija laserskih glava Alma Soprano Ice lasera daju mogućnost tretiranja i rješavanja problema dlaka drugačijeg pigmenta i debljine i omogućavaju da se tretiraju  različite boje kože.

 

U Našoj maloj klinici će vas dočekati naš tim doktora koji sa savremenom laserskom tehnologijom mogu bezbjedno i trajno da Vas riješe svih neželjenih dlačica na licu i tijelu.

  • Objavljeno 21/04/2019
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...