Do mladolikog izgleda Vašeg lica uz face lifting tretman na Našoj maloj klinici

Face lifting – zahvat koji Vas čini ljepšim i mlađim

Face lifting je najčešća operacija podmlađivanja. Cilj ove intervencije je odstranjivanje umornog izraza uklanjanjem viška kože i zatezanjem dublje vezivne konstrukcije lica. Posle liftinga, lice treba da izgleda harmonično i podmlađeno, a mimika lica i individualnost ne smiju da izgube svoj karakter. Rezultat treba da bude prirodan – lice ne smije da izgleda tretirano već osvježeno i oporavljeno. Ljepše, a ne drugačije.

Pored uobičajenog razgovora sa doktorima Naše male klinike o tome koja su vaša očekivanja i želje, uvida naših ljekara u vašu medicinsku istoriju i sve lijekove i suplemente koje koristite, sprovode se još neke mjere prije same operacije. Naš estetski tim će najprije napraviti nekoliko fotografija lica iz različitih uglova i krupne fotografije nekih odlika. Također će ispitati strukturu vaših kostiju lica, oblik lica, raspored masti i kvalitet kože kako bi se utvrdile najbolje opcije za operaciju.

Face lifting se obično izvodi u lokalnoj anesteziji. Generalno, ovaj postupak hiruškog zatezanja lica podrazumijeva podizanje kože i zatezanje tkiva i mišića ispod nje. Masti u licu i vratu mogu biti oblikovane, uklonjene ili redistribuirane. Koža lica se zatim ponovo zašiva iznad novo-pozicioniranih kontura lica, uklanja se višak kože, a rane od rezova se propisno saniraju.

Gdje će se napraviti rezovi zavisi od tehnike koja će se koristiti, a opcije uključuju:

– Tradicionalni rez za face lifting počinje u predijelu sljepoočnica uz liniju kose, nastavlja se ispod i oko prednje strane ušiju i završava se iza ušiju sa donje strane skalpa. Može se napraviti rez ispod brade, za poboljšanje izgleda vašeg vrata.

– Ograničeni rez je kraći rez, koji počinje u dijelu linije kose tik iznad uha, ide oko prednjeg dijela uha, ali se ne produžava na kraju do donje strane glave.

– Rez za lifting vrata počinje ispred ušiju i nastavlja se oko uha u donji dio skalpa. Mali podrez se također pravi ispod brade.

Face lifting procedura obično traje dva do četiri sata, ali može potrajati duže ako se u isto vrijeme izvode i drugi manji korektivni zahvati.

Moguće komplikacije

Hirurgija lica može da izazove komplikacije, kao i bio koja druga operacija. Neke komplikacije se mogu riješiti uz odgovarajuću njegu, lijekove ili hiruršku korekciju. Dugotrajne ili trajne komplikacije, iako vrlo rijetke, mogu izazvati značajne promjene u izgledu.

Rizici face lifting tretmana uključuju:

– pojavu hematoma

– ožiljke

– povrede nerava

– gubitak dlaka

– gubitak kože

Kao i kod bilo koje druge vrste operacija, face lifting nosi rizik od krvarenja, infekcije i neželjene reakcije na anesteziju. Sljedeći faktori mogu predstavljati značajan rizik ili rezultirati nepovoljnim rezultatima operacije:

– korištenje lijekova ili suplemenata za razređivanje krvi (ginseng, riblje ulje, ginko i drugi suplementi i lijekovi)

– medicinska stanja koja sprečavaju zgrušavanje krvi, a slabo kontrolisani dijabetes ili visok krvni pritisak povećavaju rizik od lošeg zarastanja rana, hematoma i srčanih komplikacija

– pušenje značajno povećava rizik od lošeg zarastanja rana, hematoma i gubitka kože nakon procedure

– fluktuacija (promjenljivost) tjelesne težine.

Estetski tim Naše male klinike u Sarajevu postarat će se da na unaprijed dogovorenom terminu za konsultacije budete upućeni u sve detalje i obaviješteni o svim informacijama u vezi sa operativnim zahvatom, a svojoj brigom i profesionalnim pristupom učinit će da Vaše povjerenje budu zadovoljeno bez ikakvih neželjenih komplikacija. Naša mala klinika nalazi u se u ulici Adila Grebe bb u Sarajevu, iskustva i zadovoljstvo naših pacijanata govore o nama.

  • Objavljeno 03/08/2019
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...