Mini abdominoplastika u Centru za estetsku hirurgiju Naša mala klinika

Osim standardne metode abdominoplastike, u okviru Naše male klinike izvodimo i tzv. mini abdominoplastiku, koja dolazi u obzir samo kod pacijenata s viškom kože u regiji donjeg trbuha tj. ispod pupka. Ova je vrsta abdominoplastike manjeg opsega od standardne metode te je prati i lakši oporavak. Standardna abdominoplastika je metoda pomoću koje se zateže koža čitave trbušne stijenke, uključujući i kožu iznad pupka.

Mini abdominoplastika

Sve osobe ženskog ili muškog spola, koje ne mogu ishranom ili vježbanjem regulisati višak masnog tkiva ili opuštenost kože trbušnog zida, potencijalni su kandidati za ovu metodu. Višak kože i masnog tkiva najčešće se ispoljavaju kao viseći trbuh donjeg trbušnog zida, i uzrokuju estetske i funkcionalne smetnje. Trudnoća, (a posebno višestruke trudnoće), radi velikog dobijanja rodilje u težini i rastezanja kože i trbušne muskulature, često za posljedicu ostavljaju opuštenu, neelastičnu, viseću kožu trbušnog zida, udruženu sa strijama.

Osnovne indikacije za miniabdominoplastiku su: opuštena, neelastična, i viseća koža prednjeg trbušnog zida, zatim strije, prije svega donjeg trbuha ( ispod pupka ) ali i one uz srednju liniju iznad pupka.

MINI ABDOMINOPLASTIKA može se uspješno primijeniti kod osoba sa viškom kože u regiji donjeg trbuha tj. ispod pupka. Ova je vrsta abdominoplastike manjeg opsega od standardne metode te je prati i lakši oporavak.

Ova procedura se preporučuje za pacijente koji imaju laksativnost mišićnofascijalnih struktura ispod pupka uz minimalni višak masnog tkiva i kože. Nema značajne dijastaze mišićnih struktura i/ili viška kože i potkožnog masnog tkiva između pupka i rebarnih lukova. Suprapubičnim horizontalnim rezom se pristupa na mišićnofas-cijalne strukture sa podminiranjem kože i podkože do pupka. Uradi se plikacija (“zatezanje”) mišićnofascijalnih struktura infraumbilikalno, odstrani se višak kože i rana sašije. Tri su bitne razlike u odnosu na punu abdominoplastiku: ne repozicionira se pupak, podminira se samo do pupka i ožiljak suprapubično je manji.

Tretmani u Našoj maloj klinici

Naša mala klinika zajedno sa svojim hirurškim timom, već duži niz  godina vrlo uspješno praktikuje ovaj hirurški zahvat te iz dugogodišnjeg iskustva može reći da se radi o vrlo učinkovitoj metodi oblikovanja tijela. Zahvaljujući svemu navedenom, u okviru Naše male klinike imamo izuzetno visok postotak zadovoljnih pacijenata nakon ovog zahvata.

Više informacija možete dobiti na sljedećem linku web stranice Centra za estetsku hirurgiju “Naša mala klinika”

https://nasamalaklinika.net/abdominoplastika-zatezanje-stomaka/

  • Objavljeno 16/06/2019
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...