Mezoterapija Sarajevo BiH

Mezoterapija

Mezoterapija u Sarajevu

Starenje nastaje smanjenom funkcijom fibroblasta, uticajem UV zračenja, kao i uticajem slobodnih radikala, čime koža gubi elastičnost i jedrinu, što za posljedicu ima stvaranje nejednakosti na površini kože. Metoda kojom se oligoelementi, vitamini, minerali i ostale aktivne supstance ubrizgavaju u srednji sloj kože(mezoderm) naziva se  mezoterapija. Mezoterapijom postižemo intenzivnu hidrataciju kože, sa značajnim usporavanjem starenja čime postižemo osjećaj buđenja iz dubokog sna. Ponavljanjem tretmana, smanjuje se dubina bora, povećava se količina kolagena i popravlja se tonus kože.

Zavisno od tipa, stanja, starosti ili problema koji koža ima, mezoterapiju možemo raditi veoma tankim iglicama ili aparatom posebne namjene, a u našem Centru za plastičnu i estetsku hirurgiju “Naša mala klinika” se izvodi najsavremenijim uređajem Dermapenom. Dermapen je proizvod osmišljen za pomlađivanje kože prirodnim putem tako da podstiče kožu na obnavljanje i pritom ublažava bore, strije i ožiljke te postiže zatezanje i pomlađivanje kože. Dermapen sadrži mnoštvo mikroiglica za jednokratnu upotrebu.

Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži pod uglom od 90 stepeni. Na taj način stimuliše se proliferacija kolagena u fibroblastima, ćelijama koje su zaslužne za proizvodnju materija esencijalnih u zarastanju kože i tako se koža prirodnim procesom regeneracije pomlađuje. Mezoterapijski kokteli sadrže sve sastojke koji poboljšavaju ishranu i dotok hranjivih materija u regiju koja se koristi. Hijaluronska kiselina koja je glavni sastojak mezoterapijskih koktela ima svojstvo zadržavanja vode, što koži daje jedrinu, svježinu i hidratantnost i predstavlja osnovu njege kože.

Samo u Francuskoj, gdje je ova metoda i nastala, praktikuje je oko 15.000 ljekara mezoterapeuta i 60.000 klijenata svakodnevno koristi neku od metoda mezoterapije. Mezoterapija djeluje na uzrok problema i koncentriše se upravo na lokalnoj pojavi problema, a ne na cijelom organizmu.

Tretman mezoterapija – trajanje

Tretman mezoterapije Dermapenom traje do 30 minuta. Pacijent osjeća peckanje i zatezanje, a blago crvenilo je normalna i očekivana pojava koja može da se zadrži u naredna 24h.

Mezoterapija – cijena

Cijena jednog tretmana mezoterapije košta 250 KM, dok cijena 5 tretmana iznosi 1000 KM uz gratis mikrodermoabraziju.

  • Objavljeno 01/01/2018
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...