makeover-za-mame-900

“Makeover” posebno za mame

Neki od razloga za odluku korekcije grudi mogu biti poboljšanje izgleda tijela kod žena koje smatraju da imaju male dojke, ujednačavanje veličine dojki, korekcija volumena dojke nakon trudnoće, upravo ovaj makeover može učiniti mnogo. Ne postoji štetno djelovanje implantata na plodnost, trudnoću ili dojenje kao niti na pojavnost karcinoma dojke.

Simbol ženstvenosti od davnina

Kako su grudi simbol ženstvenosti i veoma važan senzitivni organ kod žena, svaka promjena na njima je vidljiva i predstavlja veliki psihosocijalni problem. U toku same trudnoće, a i nakon porođaja u periodu dojenja, pod uticajem hormona dolazi do povećanja tkiva dojki što dovodi do većeg istezanja kože, kao i kože stomaka.

Ako planirate povećanje grudi, nekoliko je operacija koje se mogu izvrsno kombinirati s tim zahvatom. Naravno, možete se odlučiti i za samo povećanje grudi, ali ako svakako razmišljate o još nekim operacijama, možete ih kombinirati.

Abdominoplastika i korekcija grudi zahvati su koji se najčešće rade zajedno i posebno ih rade mame koji su rodile, jednom ili vise puta. Naravno, kombinacija zahvata nije samo za majke. Ako želite veće grudi i ravniji stomak, povećanje grudi i abdominoplastika postupci su koje možete kombinirati. Jedna od prednosti je smanjenje troškova . Također, smanjuje se vrijeme oporavka.

Načini korekcije grudi

Danas postoji nekoliko različitih operacija, a o tome koju trebate i trebate li uopće neku operaciju, saznat ćete kroz razgovor sa hirurzima u Centru za estetsku i plastičnu hirurgiju “Naša mala klinika”. Nakon odabira hirurga za razgovor, potrebno je odabrati stručnog i iskusnog hirurga kod kojeg planirate obaviti operaciju. Hirurg je tu da Vas savjetuje o operaciji grudi, abdominiplastike, tipu operacije koja je najbolja za Vas i da Vam objasni cjelokupan postupak operacije grudi.

  • Objavljeno 09/06/2022
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...