Lipocube™ Nano™ prezentacija

Presađivanje nano-masti je revolucionarni novi tretman i njegova popularnost eksponencijalno raste u medicinskoj estetici za vraćanje volumena, konturiranje oblika lica, kao i poboljšanje kvalitete kože. Lipocube™ Nano™ uređaj uvodi nas u revoluciju obrade masnog tkiva.

Lipocube™ Nano™ uređaj i njegova funkcija

Veličina transplantata i njegovih komponenti određuje je li transplant mili, mikro ili nano mast.
Lipocube™ Nano™ je mehanički uređaj za jednokratnu upotrebu za obradu lipoaspirata, autolognog masnog tkiva, u mili, mikro i nano masni transplantat prema dubini prijenosa.

“Lipocube™ Nano™ obrađuje masno tkivo u zatvorenom sterilnom sustavu s patentiranim oštricama specifične geometrije strukture zajedno s uzorkom protoka koji omogućuje djelomičnu filtraciju vlaknastog materijala. Prerađena mast sadrži vlakna s regenerativnim stanicama, što rezultira brzom revaskularizacijom masnoće u području ubrizgavanja, a samim time i vrlo dobrim unosom transplantata”, rekao je tokom prezentacije gost iz Turske Cihan GÜNAY.

Edukacije u Našoj maloj klinici 

Naša mala klinika domaćin je mnogim predavačima i edukatorima kao jedna od najbolje opremljenih i stručno osposobljenih klinika u Bosni i Hercegovini. Ovoga puta u prostorijama klinike prisustvovali su specijalisti iz oblasti plastične hirurgije iz Bosne i Hercegovine, a doktor Alija Aginčić bio je operator u tri slučaja na kojima su gosti ljekari mogli vidjeti primjenu lipocube uređaja, na regijama lica i grudi.

Naša mala klinika nastoji kontinuirano ulagati u stručno znanje svojih uposlenika i biti u trendu sa svjetskim novitetima u oblasti estetske, kao i plastično-rekonstruktivne hirurgije. Uz svakodnevne prakse, kao i česta inozemna učešća i edukacije, te praktične radionice usavršavamo naše stručno znanje, stičemo iskustvo i pružamo najbolju moguću uslugu našim pacijentima.

  • Objavljeno 08/03/2022
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...