Lijepo i njegovano lice je uvijek u modi

Lijepo i njegovano lice je uvijek u modi

Ne morate biti mađioničar da biste kožu koja izgleda umorno i bez sjaja pretvorili u sjajnu i blistavu

Ne zaboravite da ne morate biti mađioničar da biste kožu koja izgleda umorno i bez sjaja pretvorili u sjajnu i blistavu. Potrebno je da imate adekvatnu njegu, koristite prave proizvode i odlazite na tretmane kod stručnog i edukovanog osoblja.

Očistite lice od šminke uveče, pa makar padale s nogu. Šminka će vam začepiti pore, a ako ste skloni aknama, pogoršaćete njihovo stanje. Detaljno čišćenje lica je prvi korak ka lijepom tenu. Uljepšavajuća pjena za pranje lica nježno uklanja nečistoće, prašinu i ostatke kozmetičkih proizvoda sa kože i vraća svježinu i čistoću kože, čineći je nježnom i baršunastom. Budući da nam se tjelesna temperatura malo povisi dok spavamo, to pojačava apsorpciju svega što se nalazi na površini kože. Redovnim odlaskom na tretmane i njegovanjem možemo imati kožu kao poznate „dive“.

Ukoliko svojoj koži ne pružate potrebnu hidrataciju to može prouzrokovati trajna oštećenja, poput tankih linija, opuštene kože, pa čak i dubokih bora.

Osim čišćenja, za čisto lice bitno je i da dovoljno hidrirate svoju kožu

„Osim čišćenja, za čisto lice bitno je i da dovoljno hidrirate svoju kožu. Koristite dobru hidratantnu kremu koja pruža vašoj koži hranljive sastojke. Ali prije svega morate raditi tretmane lica kod stručnih osoba koji će znati da prepoznaju ono što vama treba. Ja nakon teške šminke, svakodnevnih snimanja moram otići na tretman lica i uvijek biram stručno osoblje „Naše male klinike“ jer poznaju moju kožu, znaju šta meni treba i neću izaći „upaljenog“ lica nakon tretmana“, izjavila je Zvezdana Stojaković, urednica i voditeljica Face TV.

Hidratantne kreme obično dolaze u varijantama za dan i noć. Naučite razliku i primenjujte ih. Noćne kreme su masnije i hranljivije, pa će pomoći vašoj koži da se regeneriše. Ako želite čisto lice za 7 dana, ne preskačite raspored, nanosite ih ujutro i uveče.

Zvezdana Stojaković

Make up: Maja Granić

Ne zaboravite da vodite računa o snu

Naravno, napominjemo da ne zaboravite da vodite računa o snu. Koliko god krema stavile na lice, ono nikada neće izgledati dovoljno dobro ako ste umorni. Kvalitetan san je od velike važnosti za ljepotu, pa zato prvo što treba da uradite ne bi li Vaše lice izgledalo lijepo jeste da mu obezbjedite dovoljo sna.

  • Objavljeno 14/10/2019
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...